Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRT

Uzgojite li krastavce na ovaj način čeka vas nikad bogatiji i ukusniji urod

Vlasnici malih zemljišta uvijek muče muku kako na maloj površini zemlje posaditi različito voće i povrće uz dobar urod svake biljke. Srećom, postoje različiti trikovi koji omogućavaju uštedu prostora za uzgoj voća i povrća pa tako postoji način da u jednoj bačvi uzgojite krastavaca koliko i na površini dužine 3 metra i to uz puno manje obaveza, a još će te pri tome ćete zaštititi plod od različitih bolesti. Također, nema bolova u leđima zbog stalnog saginjanja.

Evo kako uzgojiti krastavce u bačvi:

Za početak, stavite na sunčanoj strani svog zemiljšta jednu ili više bačvi. Na dno bačve stavite organski otpad kao što je lišće, trava, slama, kore banana i drugog voća i povrća, granje ili korov, a osim toga koristite i gnojivo. U svibnju popunite bačve do kraja zemljom, debljine oko 10-15 cm te polijte i odmah zasadite sjemenke krastavaca.

Trebat će vam oko desetak sjemenki krastavaca po jednoj bačvi, a zasadite ih na udaljenosti 12-15 cm. Da biste sačuvali toplinu, prekrijte bačve najlonom, najbolje crnim, jer crno privlači toplinu sunca. Sadnice će rasti poput kvasca ukoliko im osigurate optimalnu mikroklimu uz pomoć manje teglice s vodom na sredini bačve, a koji ćete puniti vodom po potrebi. Sredinom lipnja, kada je vrijeme toplo, najlon možete ukloniti.

Da vjetar ne bi škodio biljci, možete vezati krastavac za bačvu tankim užem. Zalijevajte ih sa 5-7 l vode svakih 3-4 dana, ako nema kiše.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati