Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NISU SE MOGLI DOGOVORITI TKO ĆE VOZITI DOMA

Valerija mora u zatvor: Po povratku s karmina metlom je pretukla i oslijepila supruga

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je nepravomoćnom presudom općinskog suda u Koprivnici osuđena na godinu dana bezuvjetnog zatvora, Valerija iz jednog podravskog sela, inače majka dvoje djece, dio života ipak će provesti iza rešetaka. Naime, na temelju žalbe državnog odvjetništva, Županijski sud preinačio je prvostupanjsku presudu i osudio je na zatvorsku kaznu u trajanju godine i osam mjeseci, s time da osam mjeseci mora odslužiti, a preostali dio ne ako u roku od tri godine ne ponovi novo kazneno djelo.

Sve to zbog brutalnog događaja s početka 2019. godine, kada je optužena drškom metle prebila tadašnjeg supruga po glavi toliko da je ovaj oslijepio na lijevo oko. Oboje su tada bili u alkoholiziranom stanju, a nasilje se dogodilo u obiteljskoj kući nakon povratka iz jednog kafića u kojem su bile karmine. Supružnici su se, navode tužitelji, posvadili oko toga tko će voziti kući.

– Prepirali su se oko ključeva vozila i tko će voziti. Optuženica s karmina u kafiću nije htjela ići kući s njim pa ju je oštećenik uhvatio za nadlakticu i izveo iz kafića te povukao za šal kako bi ušla u auto. Također je između njih po dolasku kući došlo do naguravanja uslijed kojeg je oštećenik pao na pod – piše u presudi.

Tada je Valerija uzela dršku metle i nekoliko puta ga snažno udarila po glavi, nanijevši mu teške ozljede. Između ostalog, puknula mu je očna jabučica, došlo je do odljepljivanja mrežnice i izljeva krvi u oko, a sve je rezultiralo sljepoćom na jedno oko. Valerija se branila tvrdnjom da je sve bilo u samoobrani, jer ju je htio povući za noge i srušiti na pod. Žalila se i kako ju je često psihički i fizički maltretirao, no na sudu ništa od toga nisu uzeli u obzir, štoviše, zamjerili su joj i kao otegotne okolnosti naveli ono što se događalo nakon što ga je prebila na podu.

– Nakon počinjenja kaznenog djela ponijela se potpuno nekritički i indiferentno u odnosu na teško narušeno zdravstveno stanje svoga supruga, kojemu je u trajnoj i znatnoj mjeri oštetila važan vitalni organ tijela. Nije mu pružila prvu pomoć, niti zvala hitnu pomoć. Kada je oštećenik htio nazvati policiju, a time i hitnu pomoć, optužena mu je uzela mobitel, ugasila ga i sakrila do sutra te je tek sutradan išao u bolnicu. Takvo postupanje, bez iskazanog žaljenja uz relativiziranje samog inkriminiranog događaja, te činjenicu da oštećeniku koji joj je suprug, nije pokušala pomoći iako je vidjela da je teško ozlijeđen, predstavlja otegotne okolnosti koje svakako daju opravdanja za izricanjem strože kaznenopravne sankcije – navodi se u presudi.

Supružnici su se, napomenimo, u međuvremenu rastali, a s obzirom na to da je ova presuda pravomoćna, 50-godišnja Valerija mora u zatvor još ove godine. Odslužit će ga u Centru za dijagnostiku u Zagrebu, gdje se dužna javiti 20. studenog. Ako se osuđenica ne javi na izdržavanje kazne, sudac izvršenja će na temelju izvješća upravitelja Centra izdati nalog za sprovođenje nadležnoj policijskoj upravi.

FOTO ilustracija/Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Još jedna prijevara!

Hrvatska pošta ima vrlo važnu obavijest za sve građane!

Upišite pojam koji želite pretraživati