Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vandali iz romskog naselja harali grobljem: “Treba ih natjerati da održavaju groblje…”

Drski su vandali u noći na četvrtak na groblju u Kuzmincu, naselju na području općine Rasinja, oštetili čak devet spomenika. Neslužbeno smo doznali da su u morbidnom činu sudjelovala dvojica romskih mladića iz Kuzminca, od kojih je jedan maloljetnik, a nakon što su malo više zavirili u „čašicu“, odlučili se zabaviti na mjesnom groblju. Jedan od njih je odmah je uhićen, i to maloljetnik, dok policija je uspjela ući u trag i drugom vandalu koji bio u bijegu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Pohod vandala šokirao je mještane Kuzminca, a posebno obitelji pokojnika čije su se grobnice našle na njihovoj meti. Svi su odmah osudili njihov čin te su odmah bili uvjereni da su sigurno „u igri“ bili mladi dečki koji su se odlučili zabaviti na groblju.

Danijel Miljak

– I dalje smo tužni što je nekome uopće palo na pamet rušiti ploče na spomenicima. Neshvatljivo je da zbog vandala ni pokojnici danas više nemaju svoj mir. Za nas njihov postupak nije nimalo smiješan ni zabavan nego prestrašan i morbidan – kaže Danijel Miljak, na čijem je obiteljskom spomeniku nastala najveća šteta.

Vlasnici spomenika, dodaje Danijel, svjesni su da će teško od trojice vandala podmiriti štetu.

– Još ćemo na kraju i sami morati platiti vraćanje nadgrobnih ploča u prvobitno stanje. Ne znamo koliko će točno iznositi šteta, ali smo se svi dogovorili da jedan klesar obavi radove na svim spomenicima koji su oštećeni – kaže Danijel Miljak.

Vandali, ističe Danijel, sigurno neće biti kažnjeni onako kako bi trebali, pogotovo maloljetnik kojeg vrlo dobro poznaje.   

– Taj maloljetnik često je smješten po popravnim domovima, ali ni to ga ne zaustavlja u vandalskim činovima. Sad bi trebalo svu trojicu natjerati da za kaznu bez ikakve naknade održavaju groblje, no takvu kaznu sigurno neće dobiti – zaključio je Danijel Miljak.

U županijskoj Policijskoj upravi navode da su završili kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti 18 i 14 godina sa šireg koprivničkog područja za koje se osnovano sumnja da su u noći na četvrtak u Kuzmincu na mjesnom groblju oštetili više nadgrobnih spomenika.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda mira pokojnika protiv osumnjičenika će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – kažu u županijskoj Policijskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE ŽUPANIJSKE UPRAVE

Narasla osnova za obračun plaće, božićnica, regres…

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati