Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Stravičan slučaj zanemarivanja starijeg člana obitelji u Prigorju

Verica (55) vlastitoj majci naplaćivala pranje rublja. Osuđena je

Verica (55) sa šireg križevačkog područja nepravomoćno je osuđena na Općinskom sudu u Bjelovaru jer je u teškom položaju ostavila staru majku koja nije mogla za sebe skrbiti. Zbog počinjenja kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe, Verica je osuđena na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od godine dana.

Ova nezaposlena 55-godišnjakinja dobrog imovnog stanja, stoji u presudi, potpuno je zanemarila brinuti o staroj, slabo pokretnoj i bolesnoj majci, a trajalo je to zanemarivanje od travnja pa do srpnja 2022. godine. Znajući da je njena majka nesposobna da bi se brinula sama o sebi i da prima mirovinu od svega oko 133 eura ili tisuću kuna, ostavila ju je da živi u kući u kojoj nisu postojali uvjeti potrebni za život, stanovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

U kući u kojoj je živjela ova starica u jednom selu u okolici Križevaca, stoji u presudi, na podu nije bilo cementa, a kuća uopće nije imala sanitarni čvor. Nesretna starica je nuždu morala obavljati u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi van iz kuće. I ne čudi stoga da je u kući u kojoj je živjela sve bilo derutno, zapušteno i prljavo. Posebno je apsurdna činjenica da kada je majka trebala čistu odjeću, kćer joj je naplaćivala pranje rublja i to deset kuna (1,33 eura) po pranju. Istovremeno, korištenje struje ova je žena majci naplaćivala 70 kuna mjesečno (9,29 eura). Na kraju je majka potkraj srpnja 2022. godine završila u udomiteljskoj obitelji gdje je zaprimljena prljava, zapuštena i s modricama i ogrebotinama na tijelu.

FOTO ilustracija/nema nikakve veze s tekstom

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izložba vina u Novigradu Podravskom

Rajnski rizling Dražena Banjkovca šampion, Hegedićev kerner najvino novigradskih goric

JESTE LI ZNALI?

Kažu da je ovo najzdravija salata na svijetu. Ima jako antikancerogeno djelovanje

apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati