Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROBLEMI U REBERINSKOJ ULICI

VIDEO Anđela (70) je sama morala prokopati kanal kako joj voda ne bi poplavila cijeli vrt

Prije godinu dana pisali smo o problemima mještana Reberinske i okolnih ulica, koji na zelenoj površini nasuprot sajmišta uređuju vrtove. Glavobolje im zadaje kanal koji prolazi uz vrtove, a koji je stalno zatrpan vodom pa im poplavljuju vrtovi te se skupljaju i razne štetočine, odnosno po ljeti komarci. S problemom nas je lani upoznala Mirjana Marković, koja se ovih dana putem društvene mreže požalila kako u godinu dana nitko prstom nije mrdnuo.

– Vrt je i dalje je pod vodom. Bliži se vrijeme sadnje, a kanal je i dalje neočišćen i pun vode. Problem nemam samo ja, nego i susjedi, no to očito nikoga ne zanima. Boli briga naš Grad, Komunalac, Turističku zajednicu i sve ostale kad je u pitanju „mali čovjek“. Mi prvi i na vrijeme podmirujemo sve račune, jer oni ne mogu čekati, a kad treba nešto uraditi za nas, onda nikog nema – poručila je. Da je problem s kanalom i dalje aktualan prošlog smo se tjedna uvjerili i sami. Mirjanu tamo nismo zatekli, ali jesmo ostale susjede, koji tvrde isto.

– Gotovo 15 godina ovdje imam vrt i nisam sigurna da sam ikoga od njih vidjela ovdje, osim radnika Komunalca koji nam kose travu. Problem s kanalom nitko nikad nije riješio. Osobno mi je vrt dvaput poplavio pa sam uzela stvar u svoje ruke i prokopala mali kanal, kako bi voda otjecala. Imam 70 godina i svi se pitaju kako ja to mogu, ali nema mi druge ako želim imati nešto za sebe – ispričala nam je Anđela Bedeković. Kaže da je lani kontaktirala komunalno redarstvo, obećali su riješiti problem, ali nitko nikad nije došao, iako je riječ o gradskoj parceli.

– Ovdje vam se spušta sva voda iz Reberinske ulice i onda se zadržava u kanalu, jer je prolaz ispod ceste prema sajmištu zatvoren. I tako već godinama. Zašto je zatvoren, zašto ga ne očiste, mi ne znamo. Ali znamo da se voda ovdje zadržava mjesecima, nema je samo ljeti za sušnih dana, ali onda od brojnih komaraca ovdje ne možemo ni biti. To ja katastrofa koliko ih je ovdje, a ponekad zna biti toliko mokro i blatno da propadate unutra – tvrdi Anđela i dodaje da je problem jednostavno riješiti.

– Kanal bi trebalo produbiti i očistiti. Na nekim je mjestima dubok možda 20, 30 centimetara, a trebao bi biti dva, tri puta više. Mislim da to nije problem napraviti. Naravno, i otvoriti prolaz prema sajmištu, jer u suprotnom voda nema kamo otjecati – dala je prijedlog odgovornima Anđela i za kraj poručila.

– Vidite koliko nas ima ovdje. Lijepo nam je, družimo se, razgovaramo, razmjenjujemo iskustva, rekreiramo se i sadimo nešto svoje, samo neka nam to održavaju, neka čiste i neće biti nikakvih problema – zaključila je Anđela.

Upit o spomenutom kanalu i zašto je zatvoren onaj dio prema sajmištu, poslali smo i komunalnom redarstvu Grada Koprivnice, gdje su nam odgovorili da rješenja postoje, ali im nije omogućeno postupanje, jer je navedeno područje pod kulturnim dobrom.

– Naši zaposlenici iz Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo bili su na terenu s kolegama iz Komunalca i donijeli su nekoliko konkretnih rješenja. Međutim, pošto je navedeno područje pod kulturnim dobrom, od strane konzervatora nije im omogućeno daljnje postupanje po tom pitanju. Isto tako, djelatnicima Komunalca nije moguć pristup, jer se fizički ne vide granice između privatnog i javnog vlasništva – odgovorili su.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati