Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PATRONAŽNA SESTRA U NOVOM VIRJU PROVODI REDOVITA SAVJETOVANJA

VIDEO Anica: “Više ne moramo ići u Đurđevac radi mjerenja krvnog tlaka i šećera”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani Novog Virja zahvaljujući magistri sestrinstva Andrei Horvat, patronažnoj sestri u đurđevačkom Domu zdravlja, za rutinske kontrole krvnog tlaka i šećera više ne moraju odlaziti u Đurđevac. Svakog prvog utorka u mjesecu, Andrea u svojevrsnoj improviziranoj ambulanti u Vatrogasnom domu Medvedička okuplja prvenstveno starije mještane, koji se s veseljem odazivaju na savjetovanje i preventivne kontrole.

– Novo Virje nema Dom zdravlja pa smo došli na ideju da se mještanima na ovaj način izađe u susret i olakša svakodnevica. U ostalim mjestima također provodimo savjetovanja, ali oni imaju domove zdravlja pa nisu tako specifična kao Novo Virje. Osim kontrole krvnog tlaka i šećera, savjetujem ih o prehrani kako bi izbjegli potencijalne zdravstvene tegobe, a dijelim im i edukativne letke vezane uz prevenciju raznih bolesti – kaže Andrea.

Već punih godinu dana Novovirovci imaju mogućnost zdravstvenog savjetovanja, a za patronažnu sestru Andreu imaju samo riječi hvale.

– Od samog početka dolazim u Vatrogasni dom i redovito kontroliram krvni tlak i šećer. Savjeti patronažne sestre su nam korisni jer na taj način sprječavamo raznorazne bolesti i možemo reći da se dobro držimo za svoje godine – kaže nam Jelica.

I Pavao Sinjeri redovit je na zdravstvenim „susretima”, a kako povremeno zna imati problema s krvnim tlakom, dobro mu dođe da u Novom Virju može obaviti kontrolu.

– Prije sam svako malo morao ići u Đurđevac jer mi nemamo Dom zdravlja pa mi puno znači što mjerenje krvnog tlaka sad mogu riješiti tu kod nas. Slušam sve naputke koje mi daje patronažna sestra Andrea pa je situacija s tlakom pod kontrolom – ističe.

Anica Fuker, pak, naglašava kako je savjetovanje u Novom Virju za stariju populaciju, u koju ona spada, pun pogodak.

– Nama je teško naći prijevoz do Đurđevca i onda još tamo čekati na pregled kod doktora. Sad imamo našu Andreu koja dobro pazi na nas i veselimo se svakom susretu s njom – rekla je Anica.

FOTO/VIDEO Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati