Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Halo, PODRAVSKI

VIDEO Barica: “Ostajem bez vode triput dnevno, ne mogu više niti veš oprati”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

O problemima s vodom i slabim dotokom iste u Bilogorskoj ulici u Bakovčici pisali smo prije više od pola godine. Dio mještana tada se požalio na susjeda u čijem je dvorištu bio hidrofor preko kojeg su se napajali. S obzirom na to da je do njegove kuće stigla aglomeracija, priključio se na novi javni vodovod i riješio svoj problem, no oni iznad njega i dalje ga imaju. Štoviše, njihovi problemi nikad nisu bili veći i o tome nas je obavijestila Barica Veriga, koja živi na kućnom broju 106, odnosno stotinjak ili nešto više metara iznad glavnog voda. Zbog slabog pritiska bez vode ostane nekoliko puta dnevno po par sati, a bilo je tako i na dan kada smo je posjetili.

– Kao da ste znali. Jutros od pet pa sve do devet sati nije bilo vode. Svako malo ostajem bez nje, otprilike triput dnevno, a jednom sam bez vode bila i cijeli dan. Možete si samo misliti kako mi je. Pored mene je i susjed s petoro djece, iznad mene jedan stariji gospodin i svi imamo probleme. Otpisali su nas kao da nismo ljudska bića. Živimo u 21. stoljeću, a nemamo vode. Ne mogu ni veša normalno oprati, jer nikad ne znam kad vode neće biti, a bojim se i da mi perilica ne ode dok usred pranja sve stane – ispričala nam je 72-godišnja Barica. Kaže da je klijet u kojoj sama živi kupila prije dvije godine i da je tada sve bilo OK.

– Probleme sa slabim dotokom imali smo i ranije, ali ovo što se događa zadnja dva mjeseca je nezamislivo. Obavijestila sam sve žive pa su mi rekli da je to zbog divljeg vodovoda, što god im to značilo. Zvala sam KC vode više puta, jednom su izašli i rekli da ne mogu ništa napraviti, da je preslabi pritisak. Kasnije su mi na pozive čak i spuštali slušalicu. Voda će navodno do nas gore tek za dvije godine, ali tko će toliko čekati. Ne znam više što da radim. Odmah do mene izgrađena je jedna kuća, iznajmljivat će se za druženja i proslave i oni su problem riješili. Platili su, ako se ne varam, oko 3000 eura da se prikopčaju na novi vod i ovih će dana početi kopati prema njemu, ali ja nemam te novce za izdvojiti – požalila se Barica. Dodaje da su čak skupljali i potpise za peticiju.

– Na tom nas je papiru za peticiju bilo 18, predali smo ga u Mjesni odbor da oni proslijede nadležnima, ali ne znam je li se išta od toga dogodilo. Mi zasad ne vidimo nikakve promjene – istaknula je. Sve što želi, barem dok vodovod do njih ne dođe, je da pojačaju pritisak kako vodu više ne bi morala čuvati u posudama za „crne sate“, kada ostanu bez nje.

– Kupila sam čak i hidropak da pritisak bude jači, izdvojila za njega oko 200 eura, ali ne znači previše. Dok nema vode, dok nema pritiska mogu se fućkati s tim strojem. Zato i kažem da sam nemoćna. Plaćamo sve redovito, svoje izvršavamo, a nemamo osnovne uvjete za život. Nadam se da će se to uskoro promijeniti – zaključila je ogorčena Barica Veriga.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati