Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
legenda đurđevačkog biciklizma božo divjačko novi je predsjednik kluba

VIDEO Cilj je privući mlade i vratiti klub na staze stare slave

Biciklizam je sport s iznimno dugom tradicijom u Đurđevcu. Đurđevački biciklisti nekoć su postizali nevjerojatne rezultate i osvajali medalje na prvenstvima Jugoslavije. Imao je Đurđevac državne prvake dok je zemlja u kojoj su se natjecali imala više od 20 milijuna stanovnika, a novo vodstvo Biciklističkog kluba Đurđevac biciklizam planira vratiti na sportsku kartu grada.

– Klub je bio pred gašenjem i neaktivan već nekoliko godina. Sportska zajednica grada jednostavno ga je planirala ugasiti, a to bi bila velika šteta. I zato smo se odlučili angažirati i nešto napraviti kako bismo pokušali revitalizirati biciklistički sport u Đurđevcu i privući mlade – istaknuo je novi predsjednik Biciklističkog kluba Đurđevac Božo Divjačko, poznati đurđevački biciklist i veteran ovog sporta koji iza sebe ima iznimne rezultate.

Idealan sport

– Gašenje kluba bila bi najveća šteta za mlade jer djecu jednostavno moramo okretati sportu. Djeca se slabo kreću i moramo ih nekako maknuti od kompjutera i mobitela, a tko se uhvati sporta, sasvim sigurno neće zaglaviti s pošastima kao što su alkohol i droge. Biciklizam je idealan sport jer se uz njega može upoznati samog sebe i vlastite granice – kazao je Divjačko i dodao da je prvi cilj omasovljenje članstva jer klub trenutačno broji 15 do 20 članova koliko ih je i bilo prisutno na nedavnoj izbornoj skupštini.

– Želja je biciklističkom sportu vratiti staru slavu i uvijek se vraćam u te stare dana kada je u klubu bilo puno djece i mladih. Danas u klubu mladih gotovo pa i nemamo, a zato je jedan od planova osnivanje mlađe sekcije kako bismo te klince učili biciklističkom sportu, da im ga približimo. Vremena su danas jako čudna jer ne tako davno svako je selo imalo biciklistički klub, kao što danas svako selo ima nogometni klub. Virje, Novigrad Podravski, svi su imali biciklističke klubove, a sada je dobro ako u gradu postoji jedan klub– rekao je Divjačko i otkrio da je u planu organizacija jesenske utrke u Đurđevcu.

– Postojali su nekoć u Đurđevcu memorijali za stare bicikliste i Đurđevac je bio poznat biciklistički kraj. Zato već ove jeseni planiramo organizirati biciklističku utrku kako bismo i na taj način probudili interes među mladima. Đurđevac svakako i dalje ima potencijala jer nekoć smo imali puno biciklista koji su vozili i za reprezentaciju se natjecali po Europi. Vjerujem da se nešto slično može ponoviti i u budućnosti – kazao je Divjačko koji smatra da je đurđevački kraj kao stvoren za biciklizam.

Nema stajanja i popuštanja

– Đurđevac ima savršen položaj. Imamo brdašca na Bilogori, prekrasne staze i terene. Imamo i ravnice, svi preduvjeti za dobre rezultate su tu. Biciklizam je naporan sport, pogotovo kada se treba voziti uzbrdo, a biciklizam čovjeka nauči da nema stajanja i nema popuštanja. Baš to želimo prenijeti na mlade i glavni cilj članova kluba bit će snažniji angažman na okupljanju ne samo mladih, već i svih drugih đurđevačkih ljubitelja bicikliranja – istaknuo je Divjačko i dodao da je dobra vijest što je u planu izgradnja biciklističke staze od Đurđevcu prema Čepelovcu.

– Jedan od ciljeva za budućnost je stvoriti ekipu mladih i da se oformi natjecateljski tim. Trenutačno imamo jednog ili dvojicu biciklista koji idu po utrkama, ali sve su to uglavnom rekreativci. Ima nas petnaestak koji se aktivno rekreiramo, grupno i pojedinačno, dva do tri treninga tjedno, a imamo i dečke koji godišnje naprave sedam, osam pa i deset tisuća kilometara. Najviše veseli što nas ljudi već nazivaju i interesiraju se oko članstva u klubu i to je veliki poticaj za daljnji rad – zaključio je Divjačko.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati