Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Unatoč tome što je već ušao u 83. godinu, Franjo Fašaić iz Kloštra Podravskog iznimno je aktivan. Francovo omiljeno mjesto su gorice u obližnjem Kozarevcu, iz kojeg je rodom.

– U goricama sam svaki dan. Imam dvije tisuće trsova loze te i dalje sam obrađujem vinograd. Već sam ga i orezao, a u goricama imam i nešto pčela – otkrio je Fašaić koji se u četvrtak zaputio u Đurđevac na sajam. I to kako bi pronašao feder-sajlu za flaksericu koja mu se potrgala, a vinogradarski radovi čekaju.

– Sva sreća pa se na sajmu u Đurđevcu može pronaći praktički sve – rekao je Fašaić koji je odlično prošao pri kupnji dijela potrebnog za flaksericu. Pogodio je trampu, potrebna feder-sajla za bocu rakije, a Francovo vino nadaleko je poznato te je on osvajao i nagrade na izložbama vina u svom Kloštru Podravskom.

– Najviše imam graševine, imam i staru kadarku i noju. Sve još radim sam, a vina imam i više nego što mogu popiti. Popije se, nešto malo se proda, a većina podijeli. Prijatelji dođu u goste pa se popije, svi su dobrodošli. Evo, dođite k meni u vinograd da si natočimo po jedan gemišt i uzmite si pet litara vina – pozvao je i nas ovaj simpatični umirovljenik u goste iako smo se tek upoznali.

No, ponudu smo ovaj put nažalost morali odbiti, uz obećanje da ćemo ga svakako posjetiti prvom prilikom.

– Supruga i ja stalno smo u goricama. Pomalo se kotrljamo i radimo koliko možemo. Obrežem dva reda vinograda pa sebi složim jedan gemišt, a supruzi bambus. Pa nešto ispečemo ili supruga nešto skuha. Trudimo se uživati u umirovljeničkim danima koliko god možemo – kazao je Fašaić koji je cijeli radni vijek proveo u đurđevačkoj Bistri.

– Punih 40 godina bio sam kamiondžija. Od toga sam 20 godina vozio labudicu, a zadnjih 12 godina radnički autobus i nakon toga sam otišao u penziju. Navozio sam se u životu. Prošao sam milijune kilometara, a vjerojatno ne postoji kutak bivše Jugoslavije u kojoj nisam bio. I dalje vozim bez problema. Sjednem u auto i odem 400 kilometara za Pulu i to bez stajanja, osim ako moram na zahod. Što je najvažnije od svega, nikad u životu nisam imao prometnu nesreću, nit’ sam završio u grabi, a s obzirom na prijeđene kilometre, to je stvarno rijetkost – zaključio je Franjo Franc Fašaić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati