Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI

VIDEO Kristinka: “Godinu dana nisu žarulju promijenili, a staza je puna rupa!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dio mještana Starogradske ulice u Reki već mjesecima muči rasvjeta koja ne radi na ulazu u selo od strane Starigrada, odnosno „kapetanova mosta“, a kako bi se taj problem riješio odlučili su se obratiti redakciji Podravskog lista. Kako su nam pojasnili, rasvjeta je niz glavnu prometnicu postavljena prije dvije, tri godine, no žarulja na prvom rasvjetnom stupu bila je kratkog vijeka.

– Kao što i sami vidite, točno kod te lampe počinju kuće i to je problem, jer mrak brzo pada i onda je ovdje mrkli mrak. I tako već jedno godinu dana. Zvali smo, obećavali su da će doći, vozikaju se ovuda, ali nikaj od toga. Tu je i kratki odvojak, na samom skretanju s glavne ceste živi starija gospođa. Po cijele dane je sama doma, sin joj radi, možete si misliti kako je njoj u večernjim satima – rekla nam je Kristinka Zimet. Kaže da nije ugodno i da se ponekad i boje jer je glavna cesta prilično prometna i svakakvi ljudi njome prolaze.

– Tu smo na glavnoj cesti, a svi znamo da se danas krade k’o ludo. Mrak brzo pada, žarulja ne radi pa se ništa i ne vidi. Kaj ako netko uđe u dvorište i ukrade traktor ili alat. Tko će odgovarati? Zato i tražimo da se to složi. Susjeda je u problemu, starija je osoba, slabo čuje i znam da je već nekoliko puta zvala odgovorne, ali nikaj nije popravljeno. Došli su nedavno neki mladi dečki, penjali se po stupovima, rekli da budu složili, ali nikaj nisu napravili – žali se i dodaje.

– Grdo je, smeta nam, a nismo na kraju svijeta. To su prve kuće uz prometnicu i bilo bi dobro da se to složi. Treba promijeniti samo jednu žarulju, barem to ne bi trebao biti problem. Mi to sve plaćamo na vrijeme, a oni svoje ne izvršavaju, nije to u redu – istaknula je. Osim žarulje koja ne radi, mještane tog dijela ulice muči i staza u odvojku puna rupa i vode u ovim kišnim danima.

– Trebali bi i to posložiti. Ovdje je put za farmu, na kraju odvojka živi i jedan gospodin i možete si samo misliti kako je njemu doći do kuće. Pogledajte samo te rupe! Nije mi jasno zašto nisu povukli asfalt i preko te staze dok su radili glavnu prometnicu. Zbog toga sad imamo to što imamo, a nikoga očito nije briga – zaključila je naša sugovornica.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati