Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SUPER BAKA IZ ČEPELOVCA

VIDEO Marija (93): “Meni je dan nezamisliv bez posla. Nisu me “vtrgle” ni brojne operacije”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Marija Koprec iz đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac prava je super baka, a za Čepelovčane i svojevrsni ponos njihovog sela. Neumorna baka Marica, kako je zovu Čepelovčani, ima 93 godine, živi sama i vodi brigu o kućanstvu. Bez obzira na godine, vrtlarstvo je i dalje njen glavni hobi, a motika glavni alat od kojeg se ne odvaja. U njenom vrtu sve izgleda „kao po špagi” pa je i po tome pravi primjer svojim sumještanima.

– Od ranog sam djetinjstva naučena stalno raditi i mislim da je zapravo stalni rad najzaslužniji za moju vitalnost i dobro zdravlje i u 93. godini – priča nam Marija Koprec. Uz vrt, u dvorištu ima uređene i cvjetne oaze, o kojima također vodi brigu. Najviše je ponosna na ruže, a donedavno je i sama, s ručnom kosom, kosila dvorište.

– Nema mi tko nabrusiti kosu pa sam sad zamolila susjede da mi pokose dvorište. Ako mi osposobe moje kosu, onda ću i dalje s njom kositi – dodaje Marija. Iako se odlično drži za svoje godine, sama kaže kako ima „podeblji” zdravstveni karton i da joj je teško nabrojiti na koliko je operacije bila.

– Mislim da sam barem šest puta „išla pod nož”, a imala sam i tumor u predjelu prsa koji je odstranjen. Kičma mi je u lošijem stanju, ali se ne dam. Ipak, meni je dan nezamisliv bez nekakvog posla, a nisu me „vtrgle” ni brojne operacije – kaže nam Marija. Kad nije u vrtu, dodaje ona, najviše uživa u gledanju serija, a i glazba je njena motivacija. Iako živi sama, društva joj ne nedostaje jer je redovito posjećuje nećakinja, kao i susjedi.

 – Već 26 godina sam udovica, a djecu nažalost nisam imala. Život me jednostavno nije mazio, ali nikad se nisam predavala pa je i to možda razlog što s 93 godine mogu sama o sebi voditi brigu. U kući imam svoj kutak s ručnim radovima i mjesto za molitvu. Ne mogu baš puno hodati pa više ne idem u crkvu, ali molitva je dio moje svakodnevice – zaključila je Marija Koprec.

FOTO/VIDEO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati