Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mario Lenardić (40) iz Đurđevca u subotu se morao javiti na izdržavanje zatvorske kazne u Remetinec. Ovaj je Đurđevčanin pravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Koprivnici zbog prijetnji, a na Općinskom sudu u Virovitici zbog napada na službenu osobu. Ukupno mu je izrečeno 22 mjeseca zatvora, a Lenardić ističe da su sve njegove žalbe odbijene, kao i posljednja molba za odgodu odlaska u zatvor jer mu je supruga u poodmakloj fazi trudnoće i trebala bi roditi sredinom svibnja. Iako je u oba postupka pravomoćno osuđen, Lenardić tvrdi da nije kriv, kao i da mu je po zakonu trebala biti odobrena odgoda služenja zatvorske kazne.

Prijetio bivšoj

– Moram u zatvor na 22 mjeseca, sedam zbog prijetnji i 15 zbog napada na službenu osobu. Tražio sam odgodu izvršenja jer moja žena treba roditi 16. svibnja, no nisam je dobio. Riječ je o visokorizičnoj trudnoći i tražio sam odgodu kako bih prvih mjeseci, kada se dijete rodi, bio uz nju, no nisam je dobio – kazao je razočarani Lenardić koji smatra da nije trebao biti osuđen niti za jedno od kaznenih djela za koje je bio terećen.

– Već sam bio u zatvoru zbog povrede obiteljskog zakona jer sam zakasnio s plaćanjem alimentacije. Dobio sam kratki rok za plaćanje i morao sam ležati osam mjeseci. Završio sam u zatvoru 11. kolovoza, a bivša me supruga 29. listopada prijavila za prijetnje dok sam bio u zatvoru u Puli i odrađivao kaznu zatvora – istaknuo je Lenardić i upozorio da mu se događaju čudne stvari poput nestajanja fotografija i dokumenata iz njegovog mobitela.

– Iz mobitela su mi nestale fotografije koje sam slikao nakon što sam priveden u Pitomači kada sam pretučen. Ni u mom pretincu u sustavu e-građanin nema nikakvih podataka kao da nikad nisam kažnjavan, sve je potpuno prazno. Pisao sam i predsjedniku republike i iz pošte je nestao moj upit, ondje postoji samo odgovor. Sve mi je to potpuno neobjašnjivo i jednostavno ne razumijem kako je sve to jednostavno moglo nestati. Nestaju mi slike, spisi, liječnička dokumentacija, ne znam kako je to moguće – otkrio je Lenardić i dodao da je za prijetnje osuđen iako je njegova bivša supruga u postupku u kojem mu se sudilo za prijetnje izjavila da više nije zainteresirana za kazneni progon i da želi odustati od svega.

Odbačene žalbe

– Žalili smo se na bitne povrede kaznenog postupka jer je moja odvjetnica utvrdila brdo nepravilnosti, no žalba je svejedno odbačena. Osim za prijetnje, osuđen sam i zbog napada na policijske službenike u Pitomači iako sam se mirno predao kada su me zaustavili. Bio sam u Virovitici kod kuma i vraćao sam se u Đurđevac kad me policija zaustavila u Pitomači. Valjda im nije odgovaralo što se nisam istog trena javio na njihove zapovijedi pa su me bacili na pod i udarili. Izbijeni su mi zubi, nakon toga sam se slikao mobitelom, no iz telefona su mi nestale sve fotografije i medicinska dokumentacija – istaknuo je Lenardić koji se nadao da će mu barem biti uvažena žalba za odgodu izvršenja kazne zatvora, no na kraju se ni to nije dogodilo.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati