Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Monstrum opet u akciji

VIDEO Mario Jug: Znamo tko je zagonetni trovač mačaka, nadam se da će uskoro dolijati

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nisu prošla ni četiri mjeseca otkako smo pisali o slučaju trovanju kućnih ljubimaca u Krešimirovoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Starigradu. Krajem prošle godine javio nam se Mario Jug kojemu je neimenovani monstrum iz susjedstva otrovao nekolicinu mačaka, a sada nam se javio opet da bi ukazao kako su se trovanja nastavila. Sada je stradao još jedan mačić, njihov osmi ljubimac po redu u zadnjih nekoliko mjeseci.

– To je ovisnost ili, drugim riječima, ljudska bolest. Sad sam se ponovno ražalostio. To je bio mačić koji je bio uglavnom u kući kad smo mi bili doma, a kad nismo boravio je vani. Očito je odlutao na krivo mjesto kad nas nije bilo – priča nam Jug, nadodavši kako su mu mačke koje ne izlaze iz dvorišta ostale žive, zbog čega ne sumnja da se radi o trovanju, i to namjernom.

– Sve mačke koje su išle na tu stranu završile su mrtve. Znamo tko to radi i svi u susjedstvu znaju. Vjerojatno ne voli da mu se mačke šeću po dvorištu pa to rješava na taj način – ističe Jug, nadodavši kako su sve prijavili policiji, no oni su tu nemoćni – navodi Jug, istaknuvši kako je jasno propisano kako se rukuje otrovima, koji ne bi smjeli biti dostupni domaćim životinjama.

– Prije su nam otrovali njemačke ovčare. Tada je u pitanju bio otrov faciron, a sada je nešto drugo. Otrov koji djeluje u roku 10 sati. Nema krvarenja i ničega da prepoznaš, samo svog ljubimca nađeš mrtvog – napominje Jug, nadodavši kako se nada da će se stvar riješiti novim zakonom koji tek treba stupiti na snagu. – Kupnja otrova trebala bi se postrožiti, da se kupuje pod matičnim brojem. Nadam se da će se po tom pitanju nešto regulirati i da će nakon toga počinitelja moći i službeno otkriti i kazniti – zaključuje Jug.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati