Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Monstrum opet u akciji

VIDEO Mario Jug: Znamo tko je zagonetni trovač mačaka, nadam se da će uskoro dolijati

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nisu prošla ni četiri mjeseca otkako smo pisali o slučaju trovanju kućnih ljubimaca u Krešimirovoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Starigradu. Krajem prošle godine javio nam se Mario Jug kojemu je neimenovani monstrum iz susjedstva otrovao nekolicinu mačaka, a sada nam se javio opet da bi ukazao kako su se trovanja nastavila. Sada je stradao još jedan mačić, njihov osmi ljubimac po redu u zadnjih nekoliko mjeseci.

– To je ovisnost ili, drugim riječima, ljudska bolest. Sad sam se ponovno ražalostio. To je bio mačić koji je bio uglavnom u kući kad smo mi bili doma, a kad nismo boravio je vani. Očito je odlutao na krivo mjesto kad nas nije bilo – priča nam Jug, nadodavši kako su mu mačke koje ne izlaze iz dvorišta ostale žive, zbog čega ne sumnja da se radi o trovanju, i to namjernom.

– Sve mačke koje su išle na tu stranu završile su mrtve. Znamo tko to radi i svi u susjedstvu znaju. Vjerojatno ne voli da mu se mačke šeću po dvorištu pa to rješava na taj način – ističe Jug, nadodavši kako su sve prijavili policiji, no oni su tu nemoćni – navodi Jug, istaknuvši kako je jasno propisano kako se rukuje otrovima, koji ne bi smjeli biti dostupni domaćim životinjama.

– Prije su nam otrovali njemačke ovčare. Tada je u pitanju bio otrov faciron, a sada je nešto drugo. Otrov koji djeluje u roku 10 sati. Nema krvarenja i ničega da prepoznaš, samo svog ljubimca nađeš mrtvog – napominje Jug, nadodavši kako se nada da će se stvar riješiti novim zakonom koji tek treba stupiti na snagu. – Kupnja otrova trebala bi se postrožiti, da se kupuje pod matičnim brojem. Nadam se da će se po tom pitanju nešto regulirati i da će nakon toga počinitelja moći i službeno otkriti i kazniti – zaključuje Jug.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati