Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Mijo (71): “Bio sam u kupaonici i odjednom osjetio da su mi ruka i noga oduzeti”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mijo Bunić, 71-godišnjak s koprivničke Vinice, do prije godinu dana uživao je u životu, unucima i skladnom braku sa svojom Nadicom, a onda mu se usred dana, iz čistog mira, dogodila nesreća koja mu je promijenila život. Naime, Mijo je doživio moždani udar i danas se kreće uz pomoć hodalice.

– Bilo je to pred sam Uskrs prošle godine. Ništa nisam slutio, bio sam u kupaonici i odjednom sam osjetio da su mi lijeva ruka i noga oduzeti, kao da više nisu dio mog tijela. Odmah sam zvao pomoć, dotrčao je zet, zvali su hitnu i dalje više ništa ne znam, ne sjećam se – ispričao nam je Mijo. Nadovezala se supruga Nada i pojasnila da je hitna pomoć došla vrlo brzo.

– Zvali smo ih odmah, meni se činilo kao cijela vječnost, ali začas su bili kod nas. Preko telefona su mi cijelo vrijeme sugerirali što da radimo, a kad su došli, bio je pri svijesti. Prebacili su ga u vozilo, obrađivali 15, 20 minuta i tada odvezli. Bila sam cijela preplašena i sva u šoku. Ništa nije slutilo na to što se dogodilo – kazala je Nada. Bio je na rehabilitaciji u Koprivnici, kasnije i u Zagrebu, gdje su sugerirali operaciju, oko koje se dvoume.

– Žile su mi od ranije zaštopane, imam trombozu i postoji mogućnost da pri operaciji nešto krene po zlu. Nama su ostavili odluku, koja nije laka. Kažu svi da je operacija rizična. Mogao bih, recimo, ostati nepokretan – pojasnio nam je Mijo. Nadovezala se supruga i dodala da su ona, ali i svi u obitelji, protiv operacije.

– Jako teško se nosim sa svime što se dogodilo i ne bi ga htjela izgubiti, u braku smo 47 godina. Sad smo dobili i najmanjeg unuka, čekali smo ga 10 godina, tako da itekako imamo razloga za veselje i za život. Samo neka Mijo bude dobro i neka se drži. Ja ću biti hrabra, moram i hoću, i zbog Mije i zbog sebe – istaknula je. Mijo njezinu dobrotu i strpljenje itekako cijeni. Svjestan je da bez Nade ne bi mogao živjeti, no jasno je da žali što više nije „onaj stari“.

– Bio sam zdrav, ni u ludilu se tome nisam nadao i od tada mi se život promijenio 100 posto. Puno stvari više nisam sposoban sam obaviti, ovisan sam o ženi, bez koje bi moj život bio nezamisliv. Ne mogu više ni na vrt, to žena radi, kći joj pomaže, ona živi s nama. Dane provodim kod kuće, gledam TV, odem s Nadom u šetnju ili kod doktora. Krećem se uz hodalicu, malo sjednem pa odmorim i tako cijelo vrijeme – zaključili su Mijo i Nada, s kojima smo novi susret dogovorili za tri godine, na proslavi zlatnog pira.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

EDUKATIVNO DRUŽENJE

FOTO Mališani saznali kako se pravilno peru zubi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati