Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KANAL U REBERINSKOJ VRTLARIMA STVARA PROBLEME

VIDEO Mirjana Marković: Kažu da puževi nejdu na češnjak, e pa ne idu vraga!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Stanovnici Reberinske i okolnih ulica, koji imaju vrtove na zelenoj površini preko puta gradske Oružarnice, muku muče s kanalom koji se proteže od Ulice Matije Gupca pa sve do Bašće. Kažu kako je kanal preplitak te im za vrijeme obilnijih kiša poplavi vrtove i uništi nasade povrća. Upravo se to dogodilo Mirjani Marković, koja nam je ukazala na ovaj problem koji, kako kaže, ima već dulji niz godina.

– Iako je od ovih kiša prošlo nekoliko tjedana, ja na svojem vrtu još uvijek ne mogu ništa saditi. Šteta je, kad si već dajemo truda, kupujemo flance i sjemenje, a na kraju ništa nemaš jer ti sve poplavi – priča nam Mirjana.

– Kod mene je sve bilo pod vodom. Češnjak mi je bio pun puževa. Inače kažu da puževi ne idu na češnjak, e pa ne idu vraga – ističe Mirjana, koja smatra da bi kanal makar trebalo malo produbiti kako bi se voda imala gdje zadržati.

Kanal je, pokraj vode koja im plavi zemlju, u ustajalom stanju i izvor neugodnih mirisa, pa i nametnika, a kako je rekla Mirjana, viđeni su i štakori.

– To je pravi izvor gamadi, uši, voluharica, pa i štakora koji trče uokolo. To su već rupetine uokolo. To više ne znaš što bi sve tu moglo biti – ističe Mirjana, koja se možda najviše boji najezde komaraca kakva je nedavno bila u Slavoniji.

No, najveće pitanje je prostor u koji bi tekla voda iz kanala.

– To već traje nekoliko godina. Tu je kod ceste inače rupa koja je vodu prenosila na drugu stranu, a nju su iz nekog razloga zatvorili. Tako da se sve s ceste slijeva ovdje na vrtove, kao i iz Gupčeve ulice – navodi Mirjana, nadodavši kako je spomenuti kanal u gradskom vlasništvu.

Spomenimo kako se stanovnici okolnih ulica sjećaju problema sa žabama koji je bio aktualan prije kojih desetak godina. No, u odnosu na trenutno stanje kanala, žabe su bile i korisne, s obzirom na to da se prehranjuju insektima.

Poslali smo upit u Grad ne bi li doznali može li se nekako riješiti ovaj problem i može li se navedeni kanal produbiti. U odgovoru su nam rekli kako će obilaskom teren utvrditi stanje sustava oborinske odvodnje te po potrebi izvršiti radove na kondicioniranju istog.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati