Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

VIDEO Mještani navikli na krađe i provale, Drago: kći je u strahu otišla iz dućana na drugo radno mjesto

Gotovo u pravilu, iz mjeseca u mjesec, trgovina u Imbriovcu nađe se u policijskom izvješću. Naravno u negativnom kontekstu. Isto se ponovilo i u nedjelju, kada je maloljetnik u prijepodnevnim satima ušao u trgovinu s namjerom da ukrade, ali je pritom, pri izlasku iz nje, lakše ozlijedio djelatnicu u trgovini.

Kako smo doznali na mjestu događaja, riječ je o ženskoj osobi koja je u toj trgovini bila privremeno na ispomoći. Vidjela je maloljetnika ‘u akciji’ te ga pri izlasku iz dućana pokušala zaustaviti, no primio ju je za ruku i izgrebao po istoj. Šokirana, pozvala je policiju koja je ubrzo došla na intervenciju i riješila slučaj. Maloljetnik je, pritom, uhićen i odgovarat će za kazneno djelo razbojništva.

Zanimljivo, mještani Imbriovca nisu iznenađeni ovakvim događajima i provalama. Kažu kako su učestale i da rješenja jednostavno nema. Slaže se s tim i Drago Fičko, umirovljenik koji je prije tri godine, također, imao problema s romskom populacijom. Provalili su mu u sušionu i ukrali špeka pa je policija i u njegovom dvorištu intervenirala.

– Dobro se zna tko to radi, nije ovo nikakva novost. Eto, i moja kći je ovdje radila, ali je u strahu otišla na drugo radno mjesto, u Kotoribu u starački dom. Stalno su je napadali, policija je bila svaki tjedan u trgovini i odlučila se maknuti. Tak je i s ovom koja je u nedjelju nadrapala. Kolko sam čul, ščapil ju je za ruku i z noktima povlekel, tak su mi rekli oni koji su sve vidli – ispričao nam je Drago i dodao.

– Rješenja nema, ne može im se ništa zapovijedati, najbolje je s njima biti dobar. I policija je nemoćna, često patroliraju, ali bezuspješno – zaključio je.

Sličnog razmišljanja je i Mladen Oršoš, koji živi nedaleko trgovine. Sve je čuo i zna o kome se radi, a kaže da veliku ulogu imaju i roditelji tih delinkvenata.

– Oni ih pošalju po kruh ili nešto, a ovi dođu i ukradu čokoladu, slatkiše ili nekaj. Sad je ukrao mlađi dečko, oni su problematični. Često su tu pored dućana i rade probleme. Pive svakud ostavljaju, neugodni su. To je sramota za sve nas iz romske populacije – smatra Mladen.

Kaže da policija i socijalna služba moraju bolje raditi, a nudi i rješenje.

– Možda bi opet trebalo napraviti sastanak u cijelom mjestu, bil je jedan, ali vidimo svi da koristi od njega nije bilo – zaključio je naš sugovornik.

Djelatnica u trgovini, s kojom smo jutros pričali, ništa opširnije nije htjela reći za javnost. Tek je poručila da su na takve stvari navikli i da se nije dogodilo ništa strašno ni neuobičajeno te da je kolegica dobro.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati