Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
STRAVIČAN DOGAĐAJ U IMBIROVCU

VIDEO Na Alena se srušio zid kuće: “Mislio sam da mi nema spasa, sekunde su trajale kao godine”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Alen Oršoš iz Imbriovca, naselja na području Općine Đelekovec, još uvijek se oporavlja od stravičnog događaja u kojem se prije mjesec dana na njega srušio zid dotrajale kuće. Pravim je čudom, kaže on, iz nemilog događaja izvukao živu glavu, ali zbog slomljenih rebara još uvijek osjeća posljedice.

– To imanje je od moje punice i taj dio dotrajale kuće nismo koristili za život jer smo bili svjesni da mu prijeti urušavanje. Tu sam samo držao garderobu i u trenutku nesreće došao sam se presvući. Sa mnom je bilo i dvoje male djece, a prava je sreća da su oni minutu prije urušavanja izašli na dvorište. Taman sam se presvukao i krenuo van iz kuće i odjednom sam samo osjetio da cigle padaju na mene. Sreća je bila da je pala i građa i to mi je najvjerojatnije spasilo život – priča nam Alen. Samo je, dodaje on, osjetio golem teret na sebi, a u početku nije bio svjestan da je ostao zatrpan ciglama. Iz urušenog dijela kuće, poslije je doznao, virila mu je samo ruka, a supruga Senada i punica Sonja odmah su otišle po pomoć.

– Ispred obližnjeg dućana bio je moj prijatelj Nenad Oršoš i on je odmah dotrčao i uspio me „otkopati” od ispod tih cigli. Teško je riječima opisati ono što sam osjećao dok sam bio zatrpan. Mislio sam da mi nema spasa i sekunde su mi trajale kao godine, ali na kraju je sve dobro prošlo – rekao je. U bolnici je proveo pet dana, a on i supruga Senada morali su se preseliti u Vlaislav, gdje im je pronađen privremeni dom.

– Kompletna kuća sad je u fazi rušenja, a kako više nema kupaonice i normalnih uvjeta za život, zajedno sa suprugom i naše četvero djece morali smo doći tu u Vlaislav. Franjo Horvat, predsjednik županijske Udruge Roma, tu nam je pronašao privremeni smještaj kako nam ne bi prijetilo oduzimanje djece. Nadamo se da će nam biti pronađen novi dom negdje blizu Imbriovca – kaže Alen Oršoš. Sonja Bogdan, Alenova punica, uspjela je dogovoriti da Općina Đelekovec financira rušenje dotrajale kuće koja je umalo bila kobna za njenog zeta.

– Konačno je krenulo rušenje, ali nakon toga ćemo opet imati problem jer smo moj nevjenčani suprug Mladen i ja ostali na maloj prostorijici od svega 15-ak kvadrata. I mi se nadamo da će nama neko izaći u susret i da će se izgraditi nekakva kućica u kojoj bi opet mogli svi zajedno živjeti – zaključila je Sonja.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati