Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
LOŠE IZVEDENI RADOVI TIJEKOM AGLOMERACIJE MNOGIMA ZADAJU MUKE

VIDEO “Tu smo odrasli i nikad do sad nam u dvorištu nisu plivali drek i mrtvi štakori”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Realizacija projekta aglomeracije i dalje zagorčava život brojnim stanovnicima Križevaca i prigradskih naselja. Ne prođe tjedan, a da redakciju Podravskog lista ne kontaktiraju stanari neke od križevačkih ulica koja doslovno pliva nakon svake jače kiše. Sada je na red stigla Ulica hrvatskih branitelja, a susjedi Miroslav Lesički i Gordana Nemet Leboš koji žive blizu križanja sa Zagrebačkom ističu da im dvorišta, podrumi i radionice poplavljuju kod svake kiše.

– Nije problem voda, problem su fekalije i odvratni smrad koji dolazi svaki put kad nam se izlije kanalizacija. Netko se može zaraziti, a kada pada kiša, svi smo u strahu. Ova kuća je tu od šezdesetih godina prošlog stoljeća i nikad nismo imali problema s kanalizacijom i odvodnjom. Tu sam odrasla i nikad se do aglomeracije nije događalo da mi po dvorištu i radionici plivaju drekovi i mrtvi štakori. Mislim da je to potpuna katastrofa za današnje vrijeme – kazala je Gordana Nemet Leboš i dodala da su barem šest puta ispirali dvorište nakon poplave otpadnih voda iz kanalizacije.

Možemo čekati

– Ne znam kako je uopće ova cesta dobila uporabnu dozvolu ako odvodnja nije priključena na Zagrebačku ulicu. Sve dok se Zagrebačka ulica ne priključi, mi vjerojatno možemo čekati. Kod svake jače kiše svi vodovi su zaštopani po dva, tri tjedna, a toaletnog papira je bilo po svuda, sve do benzinske pumpe. Vatrogasci su vjerojatno već poludjeli zbog nas. Svjesni smo da ne možemo biti komotni kada se nešto gradi. Da će biti prašine i svega, no kada smo sve to istrpjeli i kada je završeno, očekujemo da funkcionira – zaključila je Nemet Leboš, a njen prvi susjed Miroslav Lesički podjednako je bijesan. Njemu su i kod posljednje jače kiše te otpadne vode ušle u radionicu i napravile štetu, a ne pomaže ni pumpa koju je postavio kako bi to spriječio.

– Svaki put mi je radionica prepuna fekalija i svaki put je čistim na svoj račun. Kod svake obilnije kiše doslovno plivamo u govnima. Aparati su mi otišli, zviznula mi je jedna kosilica, aparat za varenje, brusilica, bušilica, nove rigips ploče. Šteta je sigurno veća od 3000 eura. Na vrata u radionicu stavio sam pur pjenu da koliko-toliko zablindiram, ali voda svejedno probija, a potom se prelijeva i k susjedima. Prijavljujemo, zovemo policiju, vatrogasce, no kao da se nitko previše ne zamara – kazao je Lesički koji je siguran da je determinirao uzrok problema.

– Trideset godina nismo imali problema, a kada je ta nova aglomeracija napravljena, krenula su sranja. I to doslovno! Nisu se uspjeli spojiti na Zagrebačku jer su krenuli kontra. Kako kolektor nije gotov, zablindirali su cijevi i probali su se spojiti u staru kanalizaciju koja je kontra i pustili su oborinske vode unutra. Kada se to napunilo, nije moglo progutati i krenula je u ovom dijelu ulice svima nama po dvorištima. Susjedi kroz staru kanalizaciju govna doslovno šikljaju kroz školjku van kada krene jača kiša. Pa gdje tog ima? – rekao je Lesički koji smatra da je posao loše napravljen u cijelom gradu.

– Cijeli grad su zeznuli. Pola grada je krivo napravljeno. Svi samo prebacuju odgovornost s jednog na drugog i tako ukrug. Siguran sam da će se ovdje sve iznova morati raditi kada konačno slože Zagrebačku. Tada će valjda dobiti nivo i pad pa će valjda klapati, no prvo se mora složiti kolektor. Sve te otpadne vode i fekalije sada idu direktno u potok tu dolje na Zagrebačkoj ulici. I naravno, nama po dvorištima i radionicama, ono što odvodnja ne uspije progutati – zaključio je Lesički, a u investitoru Vodnim uslugama Križevci svjesni su problema.

Nije završen spoj

– U Ulici hrvatskih branitelja tijekom prošle godine izvodili su se radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i odvodnje uz rekonstrukciju svih kućnih priključaka u sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci te su isti završili u siječnju ove godine. Prema izjavi izvođača radova Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb, problem je nastao jer nije završen spoj na glavni kolektor u Zagrebačkoj ulici te kod iznimno velikih oborina u kratkom vremenu dolazi do nemogućnosti normalnog protoka. Kao izvođač radova, stavili su svoje resurse i opremu za pomoć stanarima kako bi olakšali probleme koji će biti riješeni završetkom rekonstrukcije Zagrebačke ulice – ističu iz Vodnih usluga.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati