Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA

VIDEO Veronika Kiš: Na tabletama sam raskinula ugovor, sada nećakinji moram plaćati odštetu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Veronika Kiš iz Koprivnice javila nam se sa svojom tužnom životnom pričom, neznajući više kome da se obrati. Problem joj, kako nam je rekla, stvara njezina vlastita obitelj, odnosno nećakinja s kojom je prije nekoliko godina potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju.

No, taj se odnos ubrzo pretvorio u, za Veroniku, pravu noćnu moru. Veronika je, naime, u godinama, bolesna i teško se kreće, a otkako su joj umrli suprug pa kasnije i sin, nema nikoga tko bi se brinuo za nju. Iako je nećakinja preuzela tu skrb, kako navodi naša sugovornica, briga za stariju i nemoćnu osobu zadnje je što joj je bilo na pameti.

– Imala sam skrbnicu koja mi je sve pobrala i lijepo otišla, a sada još i novce traži. A pet godina nisam ni bila tu – govori nam svoju priču Veronika, pojasnivši kako su, dok je nije bilo, iz njezine kuće odnijeli cijeli niz stvari.

Od keramičkih pločica, nape, frižidera, televizora, usisavača, bicikla, mobitela i drugih stvari. Na kraju je morala reagirati i policija, koja joj je vratila tek mobitel i bicikl.

– Radi se o kćeri moje sestre. Ja sam njoj u dobroj vjeri dala na raspolaganje kuću da se o njoj brine dok me nema. Čak i karticu koju je ona pet i pol godina peglala za svoje potrebe. Kad sam se vratila i tražila ju natrag, još je digla limit na njoj – priča nam Veronika.

Nakon svega je Veronika zatražila i potpisala raskid ugovora. No, prema ugovoru koji nam je dala na uvid, sada joj Veronika mora vratiti oko 40 tisuća kuna, odnosno 200 eura mjesečno sve dok se dug ne podmiri. 

– Tada sam joj rekla da više ne želim pa smo išli na taj raskid ugovora kod javnog bilježnika. No, kako sam bila pod tabletama koje pijem, nisam ni znala više što potpisujem – jada nam se Veronika, koja je ostala šokirana kada joj je stigao račun koji treba podmiriti.

Prema raskidu ugovora, radi se o troškovima uzdržavanja koje je nećakinja u nekoliko godina navodno utrošila na brigu o svojoj teti.

 – Ona je, kada je dolazila mene glet, dolazila jednom tjedno ili navečer ili rano po deset ujutro pa bi otišla. Jedino je vrta znala obrađivati, što sam joj posebno plaćala – ističe Veronika.

Otkako su raskinuli ugovor, s nećakinjom se više ne čuje, no dugove, kako kaže, mora plaćati. Samo što ne zna odakle jer joj je mirovina i dalje premala. Veroniki, koja je operirala kičmu i kuk, pomaže susjeda, koja uskoči i kod kućanskih poslova, kao i kod plaćanja računa. No, svoju će borbu s rođakinjom pokušati nastaviti pravnim putem.

– Htjeli su me odvesti kod sebe u kuću gdje bi me držali zatvorenu. Njih nisam uopće zanimala ja, već moja kuća koju bi dobili u nasljedstvo – kaže Veronika, koja samo želi da je se pusti na miru.

– Uzeli su mi i televizor, sada ne mogu ni to gledati. Ma neka si ostave sve što su uzeli, samo da više ne moram ništa plaćati – tužno zaključuje Veronika. Pokušali smo doći do Veronikine nećakinje ne bi li nam ispričala svoju stranu priče, no nije odgovarala na naše pozive.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati