Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OLDTIMER

VIDEO Vladimir svoj 33 godine star Renault vozi i na more: “Svi pitaju koliko košta, rek’o nije na prodaju!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Oldtimer klub Koprivnica organizirao je tradicionalni susret oldtimera na sajmištu gdje su se okupili brojni ljubitelji starih i klasičnih limuzina. Iako većina gotovo muzejski i izložbeni primjerci, ima ih i koje vlasnici još uvijek upotrebljavaju. Jedan od njih je i Vladimir Bedeković iz Koprivnice, koji svakodnevno koristi svoj 33 godine star renault 4.

– Koristim ga za sve, vozim ga cijelu godinu, i na more. Kad dođem u Zadar, svi su ludi, pitaju me koliko košta, rek’o ništa, nije na prodaju – govori nam Bedeković, koji u svojoj vozačkoj karijeri sa svojom popularnom „katrcom“, s kojom je prošao više od 200 tisuća kilometara, pamti brojne anegdote.

– Dođem ti tamo dolje kod Macole, vozio sam peć na drva, maloga „Gašpara“. I stanem, priđu mi neki momci, ogledavaju auto i pitaju me kamo idem. Rekao sam im da idem na put oko svijeta, da sa sobom nosim peć, ali i drva i da idem prema Africi, da ću si tako putem slagati jesti, ispeći jaja i mogu dalje. Mislili su da sam ozbiljan. Kasnije su me presreli na autocesti i trubili mi, mahali, zaželjeli mi sreću – prisjeća se Vladimir uz smijeh.

Osim Vladimira, tu je bio i Marijan Ciganović sa svojim starim Tomosom iz 1957. godine. U voznom je stanju i registriran, a Marijan ga i dalje servisira i povremeno vozi.

– Ima rezervnih dijelova za njega, u Austriji. Sve se nađe. Ovakav vrijedi dvije do tri tisuće eura, no uzmite u obzir kako samo lakiranje dođe oko tisuću eura. Treba to održavati – govori nam Marijan, ispričavši nam kako je taj motor kod njega od malena.

– Njime smo išli i u vinograd, sve dok tata nije kupio auto. Htio ga je tada prodati, ali ja ga nisam htio dati. Redovno ga održavam, a vozim ga povremeno, uglavnom na te susrete i skupštine – priča Marijan.

S Fiatom 600D iz Varaždina stigao je Vlado Kostanjevec. Kako kaže, prešao je više od 400 tisuća kilometara te i dalje vozi.

– Treba ga samo održavati, ako ga čovjek zapusti, onda je gotovo. No, ovo je kvaliteta. Na tehničkom prolazi otprve. Nema nikakvih problema – priča nam Vlado, nadodavši kako je auto kod njega već više od 50 godina.

– Kad sam ga kupio, bio je vrijedan do četri tisuće kuna, a danas bi vrijedio 12 tisuća eura. Kada sam bio u Italiji, nudili su mi da se mijenjam s nekim novijim modelom Fiata. No, nisam htio. Rekao sam im da od njihovog Punta nakon toliko godina neće biti niti P – uspoređuje kvalitetu nekadašnjih proizvoda s današnjom Vlado. Unatoč mokrom i prohladnom vremenu, neobičnom za svibanj, to nije omelo da se ljubitelji oldtimera lijepo podruže.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati