Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA - STRAVIČAN NOĆNI SUSRET MLADIĆA I VEPROVA

VIDEO Vlado: Divlje svinje napale su mog unuka, jedva je pobjegao!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Bliski susreti s veprovima na Križevačkoj cesti nisu neka novost, ali prošli je tjedan zamalo došlo do napada divljih životinja na čovjeka. U četvrtak u večernjim satima svinje su zamalo napale mladića dok se vraćao kući. O ovom  incidentu pričao nam je  Vlado Markota, djed mladića kojeg je ovaj susret nasmrt preplašio. On nam se  javio  kako bi upozorio ljude da, unatoč postavljenim ogradama, ovi svejedi i dalje znaju zalutati na cestu i uplašiti prolaznike koji se nađu u krivo vrijeme na krivom mjestu. Potencijalna je ovo opasnost i za sve vozače koji prolaze vrlo prometnom Križevačkom cestom, jer nalet na vepra teškog preko sto kilograma može završiti kobno.

– Unuk se pješačkom stazom vraćao iz grada i s obraslog poljskog puta iskočile su dvije velike divlje svinje. Jedna se povukla u polje, no druga je krenula prema njemu. Naravno, kao što bi i svatko drugi, uplašio se, dao petama vjetra i uletio u dvorište kuće preskočivši ogradu – ispričao je Markota detalje ovog incidenta.

Ulica je vrlo prometna, ljudi šeću, trče, biciklom putuju na posao, s posla, a vepar zna biti vrlo agresivan, pogotovo kada je sezona parenja, između studenog i veljače.

– Ne daj Bože da se netko kasno vraća biciklom iz grada, izleti pred njega divlja svinja, uplaši ga, čovjeka zanese i završi pod kamionom. Sve je moguće pa tako i to – zabrinuto priča Markota, čiji nam je prvi susjed ispričao o nesvakidašnjem prizoru koji se dogodio prošle godine, kada je cijela obitelj divljih svinja prelazila zebru i nastavila u smjeru nadvožnjaka.

Još jedan dokaz da je s ovim životinjama na Križevačkoj cesti već bilo problema prometna je nesreća koja se dogodila prije nekoliko mjeseci, kada je vozač naletio na divlju svinju, dobrano slupao auto, a životinja na mjestu poginula. Na oprezu posebno treba biti noću kad su veprovi najaktivniji. Uglavnom žive samotnim životom, dok se čoporu priključe u vrijeme parenja.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati