Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Tu, među nama

VIDEO Zdenka: Treba mi netko da brine o meni, sama više ne mogu…

U trošnoj kućici bez kupaone i tekuće vode, teško pokretna Zdenka Vegh (63) u Starigradu živi sama, bez ikoga da o njoj brine i uskoči joj u pomoć kad je potrebno.Okupati se nema gdje, a nuždu obavlja u poljskom zahodu iza kuće do kojeg je, pogotovo po mraku i zimi, opasno hodati. Par komada robe koje ima pere u kantama s vodom koju joj po potrebi donosi susjeda. Ona joj i jedina pomaže, a da nemanje, Zdenka ni sama ne zna kako bi preživljavala.

Situacija je postala takva da susjeda nažalost ima previše svojih problema i više se ne može toliko o njoj brinuti. Zato su u Podravski dale oglas u kojem se traži skrbnik za Zdenku. 

– Trebala bi pomoć, ali samo na sat, dva dnevno.Da mi neka dobra duša pomogne oko čišćenja, pranja veša, košnje i pripreme jela. Ne očekujem da se sa mnom neko cijele dane bavi, već da me obiđe, napravi što je nužno i ode doma – objasnila nam je ova dobroćudna starica.

Usamljenoj i nemoćnoj Zdenki jedino društvo pravi mačak kojeg hrani i u čijem društvu svakodnevno uživa. Dokaz tome je i osmijeh koji joj je izmamilo na lice naše pitanje – je li to vaš najbolji prijatelj?  Posljednjih se godinu dana kreće uz pomoć štapa, dosta je smršavila jer jedva jede i zdravlje ju nikako ne služi. Sve u svemu, pomoć joj je prijeko potrebna i to čim prije. Ako je netko voljan i spreman pomoći Zdenki, njena je adresa Lipanjska ulica 16, Starigrad.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati