Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DANAS GRADSKO VIJEĆE

Vijećnici odlučuju o rebalansu proračuna

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca sazvana je za danas, u ponedjeljak, s početkom u 20 sati. Gradonačelnik Mario Rajn prošlog je tjedna predstavio najznačajnije točke dnevnog reda. Od najvažnijih točaka, naveo je gradonačelnik, svakako treba istaknuti rebalans proračuna.

– Proračun sada s predloženim izmjenama i dopunama iznosi 26.983.557 eura. Imamo preneseni višak prihoda od 1.552.082 eura koji je raspoređen kroz Odluku o raspodjeli rezultata za 2022. godinu i uključen u plan rashoda. Rebalansom proračuna Grad Križevci osigurao je naknadu za zaposlene nastavnike u školama koji će provoditi nastavu građanskog odgoja od početka nove školske godine. Kako bi se spriječio odljev zaposlenih, osigurano je i 47 tisuća eura za isplatu neoporezivog dodatka na plaću za djelatnike u privatnim vrtićima na području Križevaca – naveo je gradonačelnik.

Također, navedeno je da je u tijeku postupak javne nabave za izgradnju područnog vrtića u naselju Karane, čime će se doskočiti problemu liste čekanja na upis u vrtić, napomenuvši kako je cilj da vrtić bude spreman za upis djece u rujna 2024. godine.

Povećana su i sredstva za kapitalna ulaganja u staračke domove kako bi se pružila podrška podizanju standarda zbrinjavanja starijih i nemoćnih osoba.

– U ovom trenutku osigurano je 30 tisuća eura jer nam je cilj potaknuti izradu projektno-tehničke dokumentacije budući da smo aktivni dionici tog procesa kroz izdavanje posebnih uvjeta. Za sada znamo da postoji određeni interes, ali bi voljeli potaknuti i dodatno, jer očito sad ljudi koji se bave privatno s time voljeli bi vid neke dodatne podrške da se šire jer je potreba za zbrinjavanjem starijih osoba u porastu – rekao je Mario Rajn. Osigurana su i sredstva za izradu glavnog projekta izgradnje intermodalnog terminala kojim će Križevci postati važan točka na karti Europe i TEN-T mreži. – Važno je naglasiti kako izgradnja neće početi prije nego završe radovi na izgradnji drugog kolosijeka i rekonstrukciji postojećeg od Križevaca do državne granice s Mađarskom – naglasio je gradonačelnik vezano uz projekt intermodalnog terminala.

FOTO: Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE ŽUPANIJSKE UPRAVE

Narasla osnova za obračun plaće, božićnica, regres…

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati