Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dobit Podravske banke 2,6 milijuna eura, prihodi od poslovanja gotovo 18 milijuna eura

Više nego dvostruki rast dobiti, porasle i plaće zaposlenika

Jedina banka sa sjedištem u Koprivnici, Podravska banka, objavila je nerevidirani financijski izvještaj o poslovanju u prvih devet mjeseci ove godine. Od početka godine pa do 30. rujna, POBA je nakon oporezivanja ostvarila dobit od 2,616 milijuna eura, a to je čak 110 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Banka posluje putem 21 poslovnice u Republici Hrvatskoj i ima ukupno 229 zaposlenika, a ukupna imovina banke zadnjeg dana rujna iznosila je nešto manje od 642 milijuna eura. Ukupni kapital banke, stoji u izvještaju, iznosi nešto više od 70 milijuna eura te se u odnosu na kraj prošle godine povećao za gotovo 14 milijuna eura. Tada je iznosio 56,6 milijuna eura.

– Na povećanje je najvećim dijelom utjecala promjena na akumuliranoj ostaloj sveobuhvatnoj dobiti uslijed spomenute promjene poslovnog modela i provedene reklasifikacije dužničkih vrijednosnih papira. Na temelju odluka Glavne skupštine provedeno je preračunavanje temeljnog kapitala iz kuna u eure, uz istovremeno povećanje temeljnog kapitala na teret rezervi banke u iznosu 1,278 milijuna eura. Slijedom navedenog i nominalna se vrijednost dionice promijenila iz 53,09 u 55 eura – stoji u izvješću objavljenom na web stranicama Zagrebačke burze te se naglašava da se u strukturi financiranja 89 posto odnosi na obveze prema klijentima, a 11 posto na kapital.

Povećali su se i ukupni depoziti klijenata, i to za 21 milijun eura, što predstavlja povećanje od 4 posto, dok se sveukupna imovina banke povećala za 5,7 posto u odnosu na prošlu godinu. No, zato su gotovina i sredstva na žiro računu kod središnje banke manji za 5,7 milijuna eura, a ostali depoziti po viđenju kod banaka za 5,9 milijuna eura. Više od polovice kredita, odnosno 50,9 posto odnosi se na kredite kućanstvima dok plasmani nefinancijskim klijentima imaju udio od 43,9 posto.

Tijekom ove godine plasmani kućanstvima povećali su se za 4 posto, a plasmani nefinancijskim klijentima za 9,8 posto. Dok u segmentu kućanstava najveći porast bilježe hipotekarni i stambeni krediti, u segmentu kreditiranja nefinancijskih društava najviše su rasli investicijski krediti i krediti za obrtna sredstva. Ukupni prihodi od poslovanja ostvareni u prvih devet mjeseci iznose 17,854 milijuna eura i veći su za 34 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Za čak 63,5 posto ili 6,25 milijuna eura rasli su i neto kamatni prihodi u prvih devet mjeseci ove godine, a najveći rast prihoda od kamata ostvaren je u plasiranju viška likvidnosti centralnoj banci te kreditiranju poslovnih subjekata. Rasli su i troškovi zaposlenika za 6,1 posto, a kako navodi portal Danica.hr, prosječna bruto plaća svih zaposlenih u prvih deset mjeseci iznosila je oko 2400 eura, što je 6,4 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Gdje je sad!?

Ludbreškom Podravinom sinoć lutao pajcek

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Ulaganjem se očekuje povećanje proizvodnje, prodaje, izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima

Uspješnim provođenjem projekta KROLID izgradio preko 700 m² nove radionice za izradu metalne galanterije

PZC-OVE EKIPE SPREMNE ZA ZIMSKE RADOSTI

VIDEO Stabilno na prometnicama, na kalničkom i bilogorskom terenu potreban dodatan oprez

Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

Upišite pojam koji želite pretraživati