Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nevjerojatno

Vjerovali ili ne, ovaj čaj čisti prozore bolje od bilo kojeg sredstva za čišćenje

U zadnje se vrijeme sve više priča o nevjerojatnoj efikasnosti crnog čaja kad je u pitanju čišćenje prozora. Navodno je za to zaslužan njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može uništiti najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Mnoga sredstva puna kemikalija ih samo razmažu po staklu, ali to nije slučaj sa crnim čajem.

Neće vam trebati vam ni spužva, ni krpa jer s čajem je najbolje čistiti novinama, a nakon što ih oribate, prozore samo isperite vrućom vodom.

Postupak

Najprije uklonite prašinu s okvira prozora, a zatim to isto napravite s roletama, a ako imate zavjese, prije čišćenja ih obavezno skinite i operite. Ukoliko na prozorima imate komarnik, skinite ga i prebrišite mokrom krpom i osušite. Dok se to suši, ručnikom operite vanjsku stranu stakla i okvira.

Poprskajte prozore sredstvom za čišćenje stakla i crnim čajem koji ste ohladili i stavili u bocu s raspršivačem. Novinama ili krpom od mikrofibera prebrišite prozore od vrha do dna. Brišite dok staklo ne bude skroz čisto i sjajno. Posljednja dva koraka ponovite i na vanjskoj strani…

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati