Vještine ronjenja svladalo sedmero malih Koprivničanaca

Ronilački klub Plavi iz Koprivnice u suradnji s gradskim bazenima Cerine proveo je ronilački tečaj po programu međunarodne škole ronjenja Scuba Schools International za djecu od osam do 12 godina.

Uz vodstvo Scuba Ragers ronilačkog instruktora  Tihomira Peleska i asistenta Adriana Vuletića djeca su znanja i vještine stekla kroz pet lekcija, i to: crveni ranger koja obuhvaća plivanje, vještine ronjenja na dah i kako pružiti prvu pomoć, bijeli ranger koja obuhvaća učenje o ronilačkoj opremi i ronjenje na bazenu, plavi ranger koja obuhvaća uvježbavanje novih vještina ronjenja i učenje kontrole plovnosti, srebrni ranger koja obuhvaća igranje podvodnih igara i vježbanje svih naučenih vještina te demo ranger koja obuhvaća prezentaciju svega što su naučili svojim prijateljima i roditeljima.

Program su uspješno savladali mali Koprivničanci Filip Maltarić, Ante Bruno Stipić, Mila Držaić, Filip Branković, Kaja Šmic, Klara Krajina i Pavel Vitelj.

– Sve dosad djeca nisu bila sustavno uključena u ronjenje. Scuba Rangers program osmišljen je upravo zato da bi se omogućilo djeci da se uključe u ronilačke aktivnosti i time kvalitetno obogate svoja životna iskustva. Program pruža djeci znanje i vještine potrebne za sigurno ronjenje u kojem će uživati i zabavljati se, a osmišljen je da ih potiče u dostizanju postavljenih ciljeva trudom, predanošću i zabavom. Učenjem ronjenja razvijaju samopouzdanje, disciplinu i samopoštovanje – kaže Tihomir Plesek.

foto: ustupio Tihomir Plesek

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI