Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KRAJ NEDOUMICAMA

Vlada je osigurala novac za izgradnju Piškornice

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Konačno je donesena i formalna odluka kojom se omogućava nastavak projekta Piškornica. Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o koordinaciji aktivnosti vezanih uz izgradnju četiri centra za gospodarenje otpadom. Među te centre spada i RCGO Piškornica. Podsjetimo, za najpovoljnijeg izvođača radova ovog iznimno zahtjevnog projekta odabrana je slovenska tvrtka Kostuk. Ponuda je iznosila oko 90 milijuna eura. No, za taj je projekt prvotno predviđen iznos od 50 milijuna eura, što je značilo da je ostalih 40 milijuna ostalo „visjeti u zraku“.

Ipak, u skladu s planom kojeg je donijela Vlada, projekt izgradnje i nabave opreme za centre koji su prvotno odobreni kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014. – 2020. nastavit će se financirati iz Državnog proračuna i u 2024. godini prema prvobitno dogovorenim uvjetima, a sve do formalnog potpisivanja novih ugovora o bespovratnim sredstvima kroz Program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. Financiranje za 2024. godinu bit će raspodijeljeno tako da će 90% sredstava osigurati Europski fondovi i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostalih 10% sredstava osigurat će lokalne i regionalne samouprave. Izgradnjom će se uspostaviti cjeloviti i integrirani sustav gospodarenja otpadom na području četiri županije sjeverozapadne Hrvatske (Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske). Postrojenje bi trebalo biti otvoreno 2027. godine.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati