Vlado: Godinu i pol ova je bandera visjela nad mojim vrtom

Vladi Bauchu iz Starigrada već više od godinu dana visi bandera iza kuće. Iako je sam zvao nadležne službe, od komunalnog redara do T-Coma koji su mu već u nekoliko navrata obećali pomoć, od svega nikad nije bilo ništa. Radi se o drvenom stupu, odnosno banderi koja nosi telefonski kabel, a kako smo i sami mogli vidjeti, ona je naslonjena na betonski stup uz red vinove loze.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Drži je jedino taj moj stup. Da ga nema, već bi to otišlo i palo na zemlju. Kabel mi visi nad vrtom, spušten je jako nisko – govori nam Vlado pokazujući nam na redove povrća.

– Još sam prošle godine dvaput zvao u Zagreb. Rekli su mi da će to riješiti u najkraćem mogućem roku. Iz komunalne službe su mi rekli da će proslijediti nekome tko je za to nadležan – zaključuje Bauch, nadodavši kako zbog neaktivnosti službi navedeni stup sve više visi te da se boji da bi uskoro žice mogle popustiti.

Sličan problem imaju i u Peterancu u Ulici Matije Gupca. Naime, tamo stup koji nosi komunikacijske kabele također visi na žici. Takvo je stanje više od mjesec dana, točnije od jakog nevremena koje je pogodilo ovaj kraj. Stup visi nad pješačkom stazom, a kako se radi o stazi pokraj državne ceste i najprometnijoj ulici u Petrencu, radi se o vrlo opasnom stanju jer tamo dnevno prođe mnogo pješaka, biciklista, pa i učenika.

– Nedajbože da žica popusti i da stup padne na koga. Pokušavali smo kroz sve kanale doći do T-coma, a već nam je više puta obećavano da će se popravci napraviti, ali dosad ništa – nezadovoljna je stanovnica Ulice Matije Gupca.

Poslali smo upit u T-com, gdje su odmah poslali ekipe na teren radi sanacije spomenute infrastrukture. Tamo su nam odgovorili da će radovi na spomenutim lokacijama biti završeni najkasnije do subote, što je i učinjeno, no samo u Peterancu, dok je u Starigradu stanje ostalo isto . (kp,md)

Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI