Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Održana završna konferencija projekta Zaželi – faza III – Brižne žene podravske III

Vrijedne žene brinule o ukupno 102 korisnika

Općina Kalinovac dana 21. srpnja 2023. godine organizirala je Završnu konferenciju projekta Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III pod nazivom „Brižne žene Podravske III“ u Društvenom domu u Kalinovcu.

Prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Općine Kalinovac Ivan Patačko, koji je pozdravio sve prisutne i uputio riječi hvale svima koji su sudjelovali u pripremi, realizaciji i provedbi ovog projekta.

Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu: Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, pomoćnica ravnateljice PORA-e Koprivničko-križevačke županije te drugi uvaženi gosti.

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je čestitao Općini Kalinovac i partnerima na trudu u ostvarenju dosadašnjih projekata te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima.

Marija Janković, voditeljica projekta

Ugovor o financiranju projekta potpisao je načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota 22. prosinca 2022. Ovim projektom osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje je ublažilo posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknulo socijalnu uključenost i povezalo razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se zaposlilo 15 žena na razdoblje od 6 mjeseci. Zaposlene žene obilazile su 102 krajnja korisnika s područja općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete. Svakodnevno su im pomagale u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnica, održavanju osobne higijene, davale podršku korisnicima kroz razgovor i druženja. Nabavila se i radna odjeća za žene, kao i promo-materijali. U sklopu projekta omogućene su higijenske potrepštine za sva 102 krajnja korisnika.

Ovaj projekt nije uveseljavao samo žene koje su dobile posao, već i krajnje korisnike koji i sada, nakon završetka trećeg dijela, s nestrpljenjem ponovno čekaju svoje brižne žene i njihovu pomoć.

Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%). Ukupna vrijednost je 98.427,23 eura (741.600,00 kuna), a provedba je 8 mjeseci.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Kalinovac.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

DRUŽENJE GRUPE MAME I SOVICE

Mame i trudnice saznale od Mateje Marić sve o motoričkom razvoju

MISLI NA ZDRAVLJE

Jako zdravo povrće koje mnogi ne vole: Prirodni je laksativ, diuretik i smanjuje masnoće u krvi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik na svijetu: Djeluje protuupalno, antikancerogeno i potiče cirkulaciju krvi

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

SUMNJA U NEISPRAVNOST

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati