Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Održana završna konferencija projekta Zaželi – faza III – Brižne žene podravske III

Vrijedne žene brinule o ukupno 102 korisnika

Općina Kalinovac dana 21. srpnja 2023. godine organizirala je Završnu konferenciju projekta Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III pod nazivom „Brižne žene Podravske III“ u Društvenom domu u Kalinovcu.

Prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Općine Kalinovac Ivan Patačko, koji je pozdravio sve prisutne i uputio riječi hvale svima koji su sudjelovali u pripremi, realizaciji i provedbi ovog projekta.

Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu: Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, pomoćnica ravnateljice PORA-e Koprivničko-križevačke županije te drugi uvaženi gosti.

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je čestitao Općini Kalinovac i partnerima na trudu u ostvarenju dosadašnjih projekata te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima.

Marija Janković, voditeljica projekta

Ugovor o financiranju projekta potpisao je načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota 22. prosinca 2022. Ovim projektom osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje je ublažilo posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknulo socijalnu uključenost i povezalo razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se zaposlilo 15 žena na razdoblje od 6 mjeseci. Zaposlene žene obilazile su 102 krajnja korisnika s područja općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete. Svakodnevno su im pomagale u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnica, održavanju osobne higijene, davale podršku korisnicima kroz razgovor i druženja. Nabavila se i radna odjeća za žene, kao i promo-materijali. U sklopu projekta omogućene su higijenske potrepštine za sva 102 krajnja korisnika.

Ovaj projekt nije uveseljavao samo žene koje su dobile posao, već i krajnje korisnike koji i sada, nakon završetka trećeg dijela, s nestrpljenjem ponovno čekaju svoje brižne žene i njihovu pomoć.

Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%). Ukupna vrijednost je 98.427,23 eura (741.600,00 kuna), a provedba je 8 mjeseci.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Kalinovac.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

POSAO U PODRAVINI I PRIGORJU

Rastući trgovački lanac traži mesare, prodavače i voditelje

POSAO U DRŽAVNOJ TVRTKI

HŽ Infrastruktura traži 16 radnika i 33 pripravnika!

RADOVI U LISTOPADU

HŽ ima važnu obavijest za sve putnike

ZDRAVLJE U VAŠEM VRTU

Sadi se u rujnu i bere sve do proljeća: Ovo je najzdravija salata na svijetu

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Trgovački lanac iz prodaje povukao popularan proizvod zbog opasnosti za zdravlje djece

MISLI NA ZDRAVLJE

Ove jednostavne vježbe disanja učinkovito snižavaju visoki krvni tlak

Upišite pojam koji želite pretraživati