Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u petak su uručili 72 nova ugovora za projekte u okviru projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ vrijedne više od 58 milijuna eura. Ovim ugovorima omogućit će se zapošljavanje više od 1200 osoba koje će pružati usluge podrške i potpore za više od 7200 osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom.

Ugovori su uručeni i predstavnicima osam udruga, ustanova i jedinica lokalne samouprave iz Podravine i Prigorja za čije je projekte osigurano više od 7 milijuna eura. Hrvatski crveni križ društvo crvenog križa Varaždinske županije za projekt „Omogućimo život u vlastitom domu“ dobilo je 1,485 milijuna eura, a isto toliko dobio je projekt „Pruži ruku potrebitima“ Hrvatskog crvenog križa gradskog društva crvenog križa Križevci. U Križevce odlazi i 495 tisuća eura kroz projekt „Zaželi – ostvari II“ koji provodi tamošnja Udruga osoba s invaliditetom.

Općini Virje je za projekt „Zaželi provedi 4“ predviđeno 346.500,00 eura, Općini Kloštar Podravski za projekt „Zaželi pomoć – ostvari pomoć“ 960 tisuća eura. Društvo multiple skleroze Koprivničko – križevačke županije je za projekt „Želim dobar život II“ osiguralo 495 tisuća eura, a značajna sredstva odlaze i za projekte ludbreškog (840 tisuća eura) i koprivničkog crvenog križa (1,17 milijuna eura).

– Na temelju ugovora će se zaposliti 1206 ljudi, a uslugu potpore i podrške dobit će 7236 osoba. U ovom konkretnom slučaju, radi se čak i više o domaćim, nego o europskim sredstvima s obzirom da je Vlada iz proračuna dodijelila sredstva, s obzirom da je interes za ovim projektom  premašio sredstva na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda. Smanjivanje institucionalizacije odnosno supstituiranje institucionalizacije adekvatnom pomoći na način da onaj koji pomaže i skrbi dolazi u kuću onoga kome je potpora potrebna, načelni je politički cilj svih država, a program Zaželi je jedan od operativnih načina kako da se to učini – istaknuo je premijer Andrej Plenković.

FOTO Crveni križ Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati