Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Za svaku pohvalu: “Na našem hodočašću propješačili smo stotinu kilometara”

Miro Kovač, Damir Ruk i Eduard Hegedić iz Novigrada Podravskog pješice su hodočastili do svetišta u Mariji Bistrici. Put je to dugačak gotovo 100 kilometara, pa su zato pripreme za hodočašće trajale  četiri mjeseca. Upravo zbog čelične volje i napornih priprema dečki iz Novigrada Podravskog bili su spremni za ostvarenje svoje dugogodišnje želje.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Još prije tri godine zacrtao sam cilj da pješice odradim hodočašće u Mariju Bistricu. U međuvremenu se pojavila korona-kriza pa sam odgađao taj cilj, a moju ideju prihvatili su i prijatelji Damir Ruk i Eduard Hegedić pa smo donijeli odluku da ćemo krajem travnja i na samom otvaranju hodočasničke godine u svetištu Marija Bistrica doći pješice – priča nam Miro Kovač.

Dionicu od Novigrada Podravskog do Marije Bistrice dužine 94 kilometra dečki su podijelili na tri dijela pa je njihovo hodočašće trajalo tri dana. Dnevne rute prilagodili su mjestima u kojima su našli smještaj za noćenje. Tako su prvi dan pješačili 19 kilometara od Novigrada do Paunovca, drugi dan donio je i najtežu rutu do Komina u dužini od 53 kilometra, a treći dan do svog cilja „prevalili“ su 22 kilometra.

– Kad se gleda samo vrijeme koje smo hodali, ispada da smo 94 kilometra propješačili za 17 sati. Prvu rutu odradili smo za tri sata i 15 minuta, drugu za devet i pol sati, a treću za četiri sata i četiri minute. Naravno da je najteža bila druga ruta jer, osim što je bila najduža, imala je i najteži teren zbog brjegovitog kraja – priča nam Miro Kovač.

U Mariji Bistrici dočekale su ih supruge Damira i Mire, Božica i Marina s kojima su bili na svetoj misi i vratili se doma.

– Uspjeli smo ostvariti svoj cilj, a moram pohvaliti Damira koji je u organizacijskom dijelu odradio sav posao. Sad nam je želja pješačiti do Karlovca i svetišta svetog Josipa, a to hodočašće planiramo odraditi u idućoj godini – zaključio je Miro Kovač.

Ustupio Eduard Hegedić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati