Za uređenje potrebnog prostora za djecu osigurali 1,3 milijuna kuna

Dječji vrtić Igra u Drnju u novoj će pedagoškoj godini dobiti dvije nove odgojne skupine. Općina se pobrinula za uređenje potrebnog prostora na katu zgrade u kojoj je nekad bila smještena općinska uprava, a radovi su pri samom kraju. U uređenje je ukupno uloženo 1,3 milijuna kuna od čega je 380.000 kuna sufinancirao Središnji državni ured za demografiju i mlade i 220.000 Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok je preostalih 700.000 izdvojeno iz općinskog proračuna.

– U samo opremanje novih prostorija koprivnički Dječji vrtić Igra, koji je preuzeo upravljanje našim vrtićom, uložit će 200.000 kuna pa će mališani dobiti idealne vrtićke sadržaje. Početkom srpnja organizirat ćemo Dan otvorenih vrata vrtića kako bi svi mještani vidjeli kako je preuređen prostor i u čemu će sve mališani uživati – kaže Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje.   

U ovoj pedagoškoj godini vrtić u Drnju pohađa 40 mališana u dvije odgojne skupine, a zahvaljujući novoj investiciji i od jeseni neće biti liste čekanja. Provedeni su upisi i u novoj pedagoškoj godini u četiri odgojne skupine bit će smješteno 60 mališana iz Drnja.    

– Kako to neće biti puni kapacitet, u vrtić će se moći upisati i djeca iz okolnih općina ili grada Koprivnice. Najvažnije je da smo roditeljima s područja naše Općine osigurali smještaj djece u vrtiću. Tako će se u općinskom proračunu i povećati izdvajanja za vrtić i to sa 700.000 na 1,1 milijun kuna godišnje, što potvrđuje da veliku pažnju posvećujemo mladim obiteljima – kaže Petar Dombaj.

U planu je i energetska obnova zgrade u kojoj je smješten vrtić, a i za taj projekt očekuje se potpora iz državnog proračuna i fondova Europske unije.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI