Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zabrinjavajuće? Stanje sigurnosti u Koprivnici u silaznom trendu, raste kriminal

Živimo li u sve opasnijem i nesigurnijem gradu pitanje je na koje će svatko od nas odgovoriti prema osobnom dojmu, no ako je suditi po izvješću policije za 2021. godinu – trend bismo mogli shvatiti kao umjereno zabrinjavajući. Naime, upravo je ova tema sigurnosti u Koprivnici bila jedna od onih o kojima su jučer mogli raspravljati gradski vijećnici.

Prema policijskom izvješću vidljivo je kako je porastao broj kaznenih djela u odnosu na 2020. za 33,3 posto, broj kaznenih djela po privatnim tužbama za čak 41,5 posto, ali i prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 33,3 posto. Lani su na području grada dvije osobe poginule u prometnim nesrećama, a godinu prije toga nijedna. Alarmantan je porast maloljetničkog kriminala, sa 70 takvih kaznenih djela u 2020. na 127 u prošloj godini. Gotovo duplo, s 26 na 42 kaznena djela porast je organiziranog kriminala, dok je višestruko povećanje internetskog kriminala s četiri slučaja na čak 17 u 2021.

Konkretnije, kad se radi o kriminalu, lani smo imali tri razbojništva u odnosu na nijedno godinu ranije, dvostruko su povećane i teške krađe (15 na 29), a imamo i tri napada na službene osobe u odnosu na samo jedan takav slučaj godinu ranije. Razlog tolikog povećanja kaznenih djela maloljetničkog kriminala velik je skok prijetnji s 10 na čak 53, što ne znači da su krivci isključivo maloljetnici, nego se u značajnom dijelu radi o djeci kao žrtvama. Kod organiziranog kriminala ističe se porast ilegalne trgovine duhana s 21 na 37 slučajeva.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko

VELIKA OPASNOST NA PUTU UZ RIJEKU

VIDEO Mještani upozoravaju: “Nekad fale centimetri da traktori završe u Dravi”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati