Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zabrinjavajuće? Stanje sigurnosti u Koprivnici u silaznom trendu, raste kriminal

Živimo li u sve opasnijem i nesigurnijem gradu pitanje je na koje će svatko od nas odgovoriti prema osobnom dojmu, no ako je suditi po izvješću policije za 2021. godinu – trend bismo mogli shvatiti kao umjereno zabrinjavajući. Naime, upravo je ova tema sigurnosti u Koprivnici bila jedna od onih o kojima su jučer mogli raspravljati gradski vijećnici.

Prema policijskom izvješću vidljivo je kako je porastao broj kaznenih djela u odnosu na 2020. za 33,3 posto, broj kaznenih djela po privatnim tužbama za čak 41,5 posto, ali i prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 33,3 posto. Lani su na području grada dvije osobe poginule u prometnim nesrećama, a godinu prije toga nijedna. Alarmantan je porast maloljetničkog kriminala, sa 70 takvih kaznenih djela u 2020. na 127 u prošloj godini. Gotovo duplo, s 26 na 42 kaznena djela porast je organiziranog kriminala, dok je višestruko povećanje internetskog kriminala s četiri slučaja na čak 17 u 2021.

Konkretnije, kad se radi o kriminalu, lani smo imali tri razbojništva u odnosu na nijedno godinu ranije, dvostruko su povećane i teške krađe (15 na 29), a imamo i tri napada na službene osobe u odnosu na samo jedan takav slučaj godinu ranije. Razlog tolikog povećanja kaznenih djela maloljetničkog kriminala velik je skok prijetnji s 10 na čak 53, što ne znači da su krivci isključivo maloljetnici, nego se u značajnom dijelu radi o djeci kao žrtvama. Kod organiziranog kriminala ističe se porast ilegalne trgovine duhana s 21 na 37 slučajeva.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

promjene na klupi pred važnu utakmicu

Legendarni Dodik uoči Osijeka priključen prvoj momčadi, cilj mu je ‘probuditi’ napadače

Župan Darko Koren sa suradnicima obišao je novu poslovnu jedinicu ljekarne

Umjesto pod Domom zdravlja, od sada dio Ljekarni Koprivnica

PORED CIJENE POJAVIO SE I PROBLEM PRIJEVOZA

FOTO Podravska tvrtka nabavila 56 vagona za transport 50 tisuća tona žitarica

OZLIJEĐEN JE

FOTO Vozač se autom zabio u policajca na motociklu

kako smo se doveli do toga da je normalno krasti vegetu u pogonu

Kutle i Gucić slobodni su ljudi, kao i mnogi Podravkini menadžeri. I to je temelj naše moralne propasti

Sjednica gradskog vijeća

Gradonačelnik Bilić kritizirao Lukom, pecnuo i ŽUC

Upišite pojam koji želite pretraživati