Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Radovi u tijeku

Započela realizacija projekta Zelene tranzicije

Nakon što je početkom ovog mjeseca Grad Đurđevac uspješno prijavio projekt Zelene tranzicije utvrde Stari grad u Đurđevcu vrijedan oko 6,6 mil. eura na poziv koji je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta, krenuli su i prvi radovi u sklopu projekta.

Dosadašnji parking ispred utvrde predstavljao je privremeno rješenje kako bi se osobna i servisna vozila izmjestila iz prostora unutar dvorišta same utvrde te je kao takvo privremeno rješenje predviđen za uređenje ovim projektom i Prostornim planom Grada Đurđevca.

Grad Đurđevac prethodno je ishodio građevinsku dozvolu za projekt, a kako je već produživana bilo je potrebno čim prije započeti s radovima po dozvoli. Tako su trenutno u tijeku radovi na izgradnji zelene stabilizirajuće površine kako je to predviđeno projektom te će troškovi u cijelosti biti pokriveni kroz financiranje projekta iz EU sredstava.

FOTO: Grad Đurđevac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI