Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Započele prijave: Besplatni priključci za širokopojasni internet

Započele su prijave za građane na širokopojasnu mrežu brzog optičkog interneta na području grada Ludbrega te općina  Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Martijanec. Partner Gradu i općinama u ovom projektu je Hrvatski telekom, koji je započeo projekt izgradnje optičke infrastrukture na ludbreškom području.

Ovim projektom bit će za 7.741 kućanstva na ovom području omogućen brzi (+40 mbit/s) i ultrabrzi (+100 mbit/s) širokopojasni pristup internetu.

– Riječ je o projektu koji je dijelom sufinanciran od strane Europske unije. To je jedan od prvih projekata takvog tipa koji je došao u realizaciju na području Hrvatske i uistinu se ponosimo tom činjenicom. Zahvalni smo prije svega našim partnerima iz lokalnih samouprava koji su s nama od početka ovog projekta, pružaju nam podršku i stvarno se osjećamo dobrodošli na području na kojem gradimo – rekao je Marijan Matvijev iz HT-a i dodao:

– Prije svega radimo okosnice mreže, od samih centrala pa do korisnika. Radimo postavljanje pristupnih čvorova koje ćete vidjeti u vidu vanjskih uličnih kabineta, a to su nove centrale iz kojih puštamo priključenja ovisno o tome kada ćemo dobivati korisničke zahtjeve.

Od tih kabineta gradimo mrežu kroz svaku ulicu i pripremamo okosnicu mreže za buduće priključke. Ono što želimo potaknuti kod samih stanovnika jest da nam se jave ako žele da im napravimo priključke. U sklopu ovog projekta radimo mrežu, ali i same priključke do objekata. Važno je naglasiti da su priključci u potpunosti besplatni za same korisnike.

U ovom trenu ne trebate sklapati nikakve ugovore o uslugama nego mi samo radimo priključak, odnosno infrastrukturu. To znači da dolazimo s kablom na objekt, stavimo priključnu kutiju za budućnost i ako ćete biti zainteresirani za korištenje usluge, bilo sada ili za dvije godine, u daljnjoj budućnosti, onda sa svojim operatorom sklapate ugovor za uslugu iz portfelja koji on nudi – objašnjava Matvijev i dodaje kako su prva priključenja već odrađena.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje optičke infrastrukture Ludbrega i susjednih općina je više od 436 milijuna eura. Stanovnici s područja obuhvata projekta koji su zainteresirani za izvedbu priključka na vlastitom objektu mogu se javiti na e-mail adresu: prikljucak-ludbreg@t.ht.hr.

FOTO: Grad Ludbreg

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI