Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VELIKA OBLJETNICA

Započelo trodnevno obilježavanje 150. godišnjice DVD-a Koprivnica

Mimohodom od prostorija DVD-a Koprivnica do crkve Svetog Nikole biskupa u petak, 17. svibnja, započela je velika trodnevna svečanost kojom će koprivnički dobrovoljni vatrogasci proslaviti 150 godina postojanja. Mimohod je predvodio Danijel Matijaković, zapovjednik društva, a osim svih članova u mimohodu su sudjelovali i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, ujedno i član DVD-a Koprivnica te predsjednik VZG-a Koprivnica, zatim Zlatko Orsag, počasni predsjednik VZ Međimurske županije i drugi.

Svetu misu predvodio je velečasni Tomislav Petrić, koji se osvrnuo na humanu i požrtvovnu djelatnost dobrovoljnih vatrogasaca, kako u Koprivnici, tako i u cijeloj Podravini te je blagoslovio novu zastavu društva. Nakon mise članovi DVD-a Koprivnica okupili su se u gradskoj vijećnici gdje je predstavljena monografija o radu društva od najranijih dana, pa sve do danas. Autor monografije je Stjepan Kovaček iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Uslijedila je i svečana podjela priznanja i zahvalnica članovima DVD-a te prijateljima i partnerima društva, pa su tako podijeljene spomen medalje, a članovima su dodijeljene srebrne i brončane medalje, plamenice, spomenice za veterane. Svim nagrađenima obratili su se i Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica te Zvonimir Habijan, županijski zapovjednik. Prvi dan proslave zaključen je koncertom Puhačkog orkestra grada Koprivnice na Zrinskom trgu u kojem su uživali brojni vatrogasci, ali i ostali građani.

FOTO Sonja Markić, izvjestiteljica VZG-a Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati