Zaštitni kavez naljutio Koprivničance: Više ne možemo normalno parkirati svoje aute

Stanare zgrade na Trgu podravskih heroja 1a razljutila je lokacija na kojoj je postavljena zaštitna konstrukcija za odlaganje otpada. Konstrukcija je postavljena nedaleko od parkirališta pa otežava parkiranje auta zbog čega su stanari ogorčeni.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Konstrukcija se komotno mogla postaviti na način da ne otežava parkiranje. Na toj lokaciji ima dovoljno prostora i nije nam jasno tko je i zašto odlučio da se postavi tako da nam zagorčava svakodnevicu – kaže Dragutin, jedan od stanara.

Stanari su, dodaje on, ogorčeni i na izgled dječjeg i malonogometnog igrališta uz samu zgradu. Već duže su na igralištu sprave u katastrofalnom stanju, kao i mreže na golovima na malonogometnom igralištu.

– Igrališta predstavljaju ruglo i na taj problem također smo upozorili gradsku upravu – kaže Dragutin.

U gradskoj tvrtki Komunalac ističu kako oni ne određuju niti odobravaju lokacije zaštitnih konstrukcija za odlaganje otpada. Njihov je jedini uvjet da je dostupno njihovim zaposlenicima i da vozila mogu doći do lokacije kako bi se spremnici za odlaganje otpada mogli isprazniti.

– Stanari s predstavnikom stanara mogu dogovoriti izmještanje konstrukcije – dodaju u Komunalcu.

U gradskoj upravi su nam pak odgovorili kako je riječ o postavljenoj konstrukciji u vlasništvu stanara, a smještena je na parceli u vlasništvu Grada. Na toj lokaciji, dodaju, postavljeni su i polupodzemni kontejneri koji su zbog podzemnih instalacija pomaknuti prema metalnoj konstrukciji za odlaganje otpada.

– Uz njih se nalazi i kontejner za papir koji će u narednom razdoblju biti maknut te će se i metalna konstrukcija dodatno moći pomaknuti na način da bude udaljenija od parkirnog mjesta – kažu u gradskoj upravi.

Djelatnici gradske uprave i Komunalca obišli su sva igrališta na području grada i popisali sva oštećenja.

-Prema tom popisu provedena je nabava usluge sanacije te će uskoro sva igrališta biti sanirana – navode u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI