Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Završena provedba projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM

Koprivnička inicijativa volontera i aktivista protekla 24 mjeseca, odnosno od 29. svibnja 2020. godine bila je nositelj projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 1.553.566,67 kuna kroz koji je, s partnerima Gradom Koprivnicom i Pučkim otvorenim Učilištem Koprivnica i 16 organizacija civilnog društva vrijedno radila na infrastrukturnoj i programskoj revitalizaciji Doma mladih Koprivnica izpasivnog javnog prostora u aktivan društveni centar.

Grad Koprivnica i Udruga KOPRIVA prilagodili su i adaptirali prostor za provedbu projektnih aktivnosti kroz koji se opremio ured za potrebe provedbe projekta, namjestio co – working prostor za korisnike Doma mladih Koprivnica, izvršeni su manji adaptacijski zahvati usmjereni na prilagodbu  i funkcionalnost samog prostora za osobe s invaliditetom te je opremljeno gledalište i kupljena tehnička oprema potrebna za održavanje programa u revitaliziranom prostoru.

Kroz provedbu 224 aktivnosti usmjerenih na podizanje kvalitete života građana te društvene i kulturne ponude Koprivnice poput ekoloških radionica, edukacija s područja zdrave prehrane, brige o zdravlju i okolišu, poticanja na rekreaciju i zdravi život, razvoj novih vještina i kompetencija, razvoj kritičkog mišljenja, građanskih kompetencija i kulture volontiranja, filmskih i dokumentarnih večeri, čitateljskih klubova, likovnih ili dramskih radionica, sudjelovalo je 1693 korisnika što je iznimna brojka uzevši u obzir da se početak provedbe projekta poklopio s pandemijom COVID -19 virusa, što je uvelike utjecalo na sva društvena događanja.

Projekt se uvelike oslanjao i na volonterski angažman na brojnim radionicama na kojima je aktivno sudjelovalo 67 volontera koji su odradili 962 volonterska sata te na taj način uvelike potpomogli uspješnu provedbu projekta.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica kao partner na projektu rukovodio je radom Tima za osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa, koji je u suradnji s vanjskim stručnim suradnikom dr.sc. Krešimirom Buntakom i kroz zajednički rad s predstavnicima organizacija civilnog društva koje sudjeluju u provedbi projekta metodom analize i fokus grupa osmislio Strategiju sudioničkog upravljanja s razrađenim modelima buduće transformacije i upravljanja prostorom Doma mladih kako bi se povećala njegova društvena iskoristivost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr)

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Udruge Kopriva i ne odražava nužno stajalište Europske Unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SAVJETI

Riješite se krumpirovih zlatica u svom vrtu zauvijek uz pomoć ovog nevjerojatnog trika

Pitomački Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Filipinka Chriztel Renae Aceveda osvojila srca publike

NEMIRNA UMIROVLJENICA

FOTO Jela Šerbeđija predstavila dvije zbirke pjesama

OBIŠLI SKORO SVA NASELJA NA PODRUČJU OPĆINE

FOTO Jubilarna 20. Pitomačka biciklijada okupila 400 rekreativaca

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati