Završena provedba projekta Robotico

Strukovna škola Đurđevac u Ferdinandovcu je organizirala završnu konferenciju projekta Robotico u sklopu kojeg su đurđevačkoj školi partneri i osnovne škole Ferdinandovac i Csurgo iz Mađarske. Projekt vrijedan 237.000 eura financira se kroz program prekogranične suradnje, a svrha je povećati interes učenika u osnovnim školama za STEM područje i upis učenika u srednje škole u STEM području kroz izradu dva izvannastavna programa za profesore i učenike te izradu priručnika za učenike u području robotike, mehatronike, astronomije, programiranja i 3D modeliranja.

U sklopu projekta je održano osam zajedničkih kampova o robotici. Tijekom provedbe kampova profesori i učenici su zajednički dizajnirali robota s teleskopom i kamerom koji može snimati nebo. Zahvaljujući projektu u Osnovnoj školi Ferdinandovac je opremljena i informatička učionica, a organizirano je i zajedničko studijsko putovanje u Njemačku na sajam robotike.

-Cilj projekta je popularizacija STEM-a u području robotike kao interdisciplinarnog područja, kroz koji profesori i učenici uče više o mehatronici, astronomiji, programiranju i 3D modeliranju – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI