Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SLOVENSKE JE ZADOVOLJIO, ALI NE I HRVATSKE PROPISE

Zbog neusklađenih retrovizora i žmigavaca novi Bibliobus vraćen na popravak u Sloveniju

Radi neočekivanih tehničkih problema novi bibliobus koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović još uvijek neće u obilazak stajališta, već je vraćen na “popravak” u Sloveniju, odakle je i isporučen.

Podsjetimo, vozilo je predstavljeno pred desetak dana, a u međuvremenu je morao proći homologaciju Centra za vozila Hrvatske što se nije dogodilo jer nije zadovoljio sve propisane uvjete.

Ravnatelj Knjižnice Karlo Galinec objasnio je za RKC da se ne radi o nekom ozbiljnom kvaru, već sitnicama koje će se uskoro uštimati.

– Bibliobus je prošao homologaciju u Sloveniji, ali hrvatski propisi su nešto drugačiji. Radi se o manjim nedostacima, tipa pokazivačima smjera, širini retrovizora, gumama za zaštitu od špricanja iza kotača, reflektirajućim oznakama na samom bibliobusu s obzirom na to da se radi o teretnom vozilu, a imamo i manji nedostatak oko ulaska vlage. Drugo ništa nije spomenuto – pojasnio je ravnatelj.

Vozilo je nabavljeno po cijeni od 750 tisuća eura.

– Cijena je visoka, ali bibliobus nije plaćen. Čekamo da se sitnice uklone. Vjerojatno ćemo ga već danas vratiti pa će u komunikaciji s Centrom za vozila Hrvatske sve uskoro proći bez problema – pojasnio je Galinec inače zadovoljan izgledom vozila koje je rađeno prema željama i idejama zaposlenika koprivničke Knjižnice.

Bibliobus inače obilazi 17 općina s 2800 korisnika koji već duže vrijeme čekaju na putujuću knjižnicu, no dobra stvar je da će im novo vozilo pružati i neke dodatne usluge poput projekcija filmova, ali i programa na otvorenom pokraj vozila jer je nabavljena tenda.

Na pitanje kako reagiraju općine koje s nestrpljenjem očekuju dolazak novog vozila ravnatelj kaže da su im izašli u susret po pitanju sufinanciranja i oslobodili ih plaćanja za prvi kvartal ove godine s obzirom na to da nije bilo usluge.

Galinec očekuje da će se tehnički problemi, ako vozilo danas bude dostavljeno u Sloveniju, kroz tri tjedna ukloniti, a vozilo vratiti nazad.

Na kraju je otkrio i kakav je sudbina dosadašnjeg, oldtimer bibliobusa.

– Stari Bibliobus ići će na aukciju i bit će prodan najboljem ponuđaču – kazao je ravnatelj.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ludbreg dobiva novu obrazovnu ustnovu koju već pohađa više od 120 djece

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati