Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BUDITE NA OPREZU

Zbog ovakve vrste prijevara građani mogu ostati bez svega

Kao i kod većine digitalnih stvari, kriptovalute također mogu biti jedan način prijevare do kojih građani znaju doći najčešće preko različitih portala, društvenih platformi i mreža, a mogu izgubiti nevjerojatno velike novčane iznose koji mogu ići i do nekoliko stotina tisuća eura. Nedavno smo i pisali o jednom takvom slučaju gdje se 80-godišnjak htio obogatiti pa je ostao bez više desetaka tisuća eura…

Kripto prijevare funkcioniraju kao legalan posao jer donosi velike zarade prevarantima… Tu i oglašivači takvog sadržaja imaju veliku ulogu jer bi oni trebali zaustaviti oglašavanje takvog sadržaja, ali nije ni to jednostavno.

– Oglase mogu zakupiti oglašivači iz cijelog svijeta, a sustav sam odlučuje gdje će koji oglas biti prikazan, kada i kojoj publici. S obzirom na to da je riječ o velikom volumenu oglasa i da se sve radi putem tehnologije znaju se provući i sumnjivi oglašivači, ističe glavna urednica portala Netokracije Mia Biberović.

Kada izdavači i primijete sumnjive oglase, kontaktira se Agencija za elektroničke medije koja po potrebi kontaktira policiju. Međutim, policija samo može obavijestiti oglašivača da takve oglase ukloni, tvrdi Ronald Vizler iz Službe za kibernetičku sigurnost MUP-a na panelu posvećenom kripto prijevarama na konferenciji Money Motion.

Najveći problem dolazi zbog ne definiranja zakonskih regulativa s kriptovalutama. U Hrvatskoj ne postoji poseban zakon kojim bi se zaštitile osobe od kripto prijevara pa za sada sve ovisi o edukaciji građana, piše Poslovni.hr.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati