Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BUDITE NA OPREZU

Zbog ovakve vrste prijevara građani mogu ostati bez svega

Kao i kod većine digitalnih stvari, kriptovalute također mogu biti jedan način prijevare do kojih građani znaju doći najčešće preko različitih portala, društvenih platformi i mreža, a mogu izgubiti nevjerojatno velike novčane iznose koji mogu ići i do nekoliko stotina tisuća eura. Nedavno smo i pisali o jednom takvom slučaju gdje se 80-godišnjak htio obogatiti pa je ostao bez više desetaka tisuća eura…

Kripto prijevare funkcioniraju kao legalan posao jer donosi velike zarade prevarantima… Tu i oglašivači takvog sadržaja imaju veliku ulogu jer bi oni trebali zaustaviti oglašavanje takvog sadržaja, ali nije ni to jednostavno.

– Oglase mogu zakupiti oglašivači iz cijelog svijeta, a sustav sam odlučuje gdje će koji oglas biti prikazan, kada i kojoj publici. S obzirom na to da je riječ o velikom volumenu oglasa i da se sve radi putem tehnologije znaju se provući i sumnjivi oglašivači, ističe glavna urednica portala Netokracije Mia Biberović.

Kada izdavači i primijete sumnjive oglase, kontaktira se Agencija za elektroničke medije koja po potrebi kontaktira policiju. Međutim, policija samo može obavijestiti oglašivača da takve oglase ukloni, tvrdi Ronald Vizler iz Službe za kibernetičku sigurnost MUP-a na panelu posvećenom kripto prijevarama na konferenciji Money Motion.

Najveći problem dolazi zbog ne definiranja zakonskih regulativa s kriptovalutama. U Hrvatskoj ne postoji poseban zakon kojim bi se zaštitile osobe od kripto prijevara pa za sada sve ovisi o edukaciji građana, piše Poslovni.hr.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati