Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obitelj Lukačić ponovno će nakon strašnog požara useliti u svoj dom

Zdravko: prijatelji su uskočili u pomoć, hvala i svim donatorima!

Od katastrofalnog požara koji je  devastirao dom peteročlane obitelji Lukačić iz Ivanca Križevačkog prošlo je manje od tri tjedna, a njihova kuća, zahvaljujući pomoći koja je pristigla sa svih strana, uskoro bi ponovno mogla biti useljiva. Nakon što se zapalila čađa u dimnjaku, svega pola sata trebalo je da Lukačići ostanu bez krova nad glavom. Vatra je progutala doslovce cijelo krovište, a donji dio kuće bio je neuseljiv zbog poplave nastale prilikom gašenja požara. Bilo je potrebno obnoviti sve pa tako i električne te vodovodne instalacije. Njihovu smo potresnu priču isti dan objavili na našem portalu Podravski.hr kako bi im se čim prije pomoglo. Kako to u našem kraju obično biva, nije dugo trebalo da im građani velikog srca priskoče u pomoć. Javili su se i brojni majstori, dok je KTC uskočio sa smještajem i Lukačiće smjestio u svoj hotel. Tjedan dana nakon požara svratili smo do njihove kuće, gdje se odvijala prava radna akcija. Rezalo se pililo i bušilo na sve strane, a brojnim je majstorima pomagao Zdravko Lukačić, koji nam je rekao da u hotelu mogu biti mjesec dana, ali se u svoj dom planiraju vratiti i ranije.

– Lijepo je što su nam svi prijatelji i poznanici odmah uskočili u pomoć. Šteta da se nismo ovdje se sastali nekim ljepšim, veselijim povodom. No, doći će i taj dan kad bude sve po starom pa ću one koji su nam pomogli lijepo počastiti. Jasno, i vi ste pozvani! – rekao nam je tada Zdravko, zadovoljan što su se stvari tako brzo pokrenule. Ovaj je vikend Lukačićima uvelike pomogla i tvrtka Škoda – lim iz Koprivničkih Bregi koja je donirala te u jedno prijepodne postavila svu potrebnu građevinsku limariju, tako da je, što se krovišta tiče, još jedino ostalo pokriti ga crijepom, što bi moglo biti gotovo kroz par dana.

Zdravko Lukačić zahvalio se svim koji su pomogli obnoviti kuću

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OKOLNOSTI DOGAĐAJA SE UTVRĐUJU

Učenik pao s prvog kata ludbreške osnovne škole, teško je ozlijeđen

Dovršeno je kriminalističko istraživanje

Pokušaj ubojstva kod Đurđevca: Ispalio metak u mladića (24) koji je sjedio u kombiju

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati