Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADI SE NA PROŠIRENJU, VELIK INTERES ZA 8 NOVIH PARCELA

Zemljišta za prihvat poduzetnika bit će spremna sredinom iduće godine

Poduzetnička zona Rakitka u Kladarama već odavno je popunjena pa se stoga i krenulo u njeno proširenje. Očekuje se da bi izgradnja infrastrukture trebala biti završena sredinom sljedeće godine, a izgradit će se osam novih parcela koje će se ponuditi na prodaju. Radovi se trenutačno izvode u neizgrađenom dijelu zone površine 3,85 hektara, a ugovorena vrijednost radova iznosi oko 466 tisuća eura.

– Radovi su počeli u rujnu i prema terminskom planu završit će u lipnju sljedeće godine, čime će osam parcela površine od 2000 do 5000 m2 biti spremne za prihvat poduzetnika i njihovih investicija – ističu iz Općine Pitomača, a interes postoji već sada.

– Već sada postoje tri pisma namjere, a radi se o tvrtkama koje su u poduzetničkom inkubatoru i izlazi im period kada im je isplativ zakup tog prostora. Imamo i interes dvije tvrtke sa strane, među njima je i jedno poduzeće iz Bjelovara. Bilo je dosta upita tvrtki koje bi postavljale solarne panele, no to nam nije interes pošto takvi traže velike površine, a zapošljavaju jednu ili niti jednu osobu, što i nije najsretnija opcija za nas – rekao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača Danijel Petković i dodao da projekt proširenja zone sa 377 tisuća eura sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Postojeće parcele u osnovnom dijelu zone popunjene su u potpunosti od strane 16 poslovnih subjekata s ukupno 223 zaposlene osobe. Radovi koji se trenutačno izvode obuhvaćaju potpuno infrastrukturno uređenje odnosno izgradnju ceste i komunalne infrastrukture kao što je distributivna plinska, vodovodna i hidrantska mreža, javna rasvjeta, oborinska i kanalizacijska mreža s priključcima na novoformirane građevinske čestice.

– Još nismo donijeli uvjete pod kojima bismo išli van i koja bi bila cijena parcela. Prethodno je cijena bila 50 lipa po kvadratu za proizvodne pogone te maksimalno do dvije kune za ostale djelatnosti, što je podrazumijevalo i 30 KW angažirane snage električne energije. Kada sredinom sljedeće godine bude završeno, tada ćemo objaviti i uvjete – rekao je pročelnik.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati