Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zlatkovi Orejaški šarci iz Koprivnice poznati su u cijeloj državi, a i šire

Zlatko Pianec iz Koprivnice već 35 godina bavi se uzgojem zečeva. Ljubav prema životinjama od rane mladosti, kaže, pretvorila se u velik hobi, a osim dresure pasa, još u srednjoškolskim danima odlučio je uzgajati i zečeve i ističe da nikad nije požalio zbog toga. Već duže uzgaja isključivo orejaške šarce koji su i najzahtjevniji za uzgajivače.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U svakom leglu orejaških šaraca mogu se dobiti najviše dva vrhunska mladunca za izložbe. Ako s njima želite ostvarivati dobre rezultate na izložbama, onda je uzgoj itekako zahtjevan – priča nam Zlatko Pianec.

Sa svojim šarcima redovito ide na izložbe, a koliko je na njima uspješan, potvrđuje podatak da mu je teško zbrojiti koliko je puta bio državni prvak i dobio šampionsku titulu. Po rezultatima je i jedan od najuspješnijih uzgajivača u Hrvatskoj jer je čak sedam puta osvojio prestižnu titulu majstora uzgoja koja je ujedno i najveća nagrada koju može dobiti uzgajivač.

– Imam veliko iskustvo u uzgoju i zahvaljujući tome ostvarujem i odlične rezultate na izložbama. Brinem i o zečarniku, što je također važno kod uzgoja. U poslovima mi pomažu i ukućani, a dnevno najmanje tri sata posvećujemo zečevima – kaže Zlatko Pianec.

Zbog vrhunskih rezultata na raznim izložbama, Zlatkovi savjeti vezani uz uzgoj šaraca traženi su ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim državama. Na uzgoj, naglašava on, nikad nije gledao kao na posao koji će mu donijeti zaradu i to je isključivo njegov hobi. 

– Rezultati koje ostvarujem sa svojim zečevima meni su jedina i najbolja nagrada za trud koji ulažem oko uzgoja. Istinski sam predan svom hobiju i najviše se radujem kad dobijem vrhunsko mladunče za koje procijenim da će biti među najboljima na izložbama. To je za strastvene uzgajivače poput mene jedini cilj – zaključio je Zlatko Pianec.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati