Zlatkovi Orejaški šarci iz Koprivnice poznati su u cijeloj državi, a i šire

Zlatko Pianec iz Koprivnice već 35 godina bavi se uzgojem zečeva. Ljubav prema životinjama od rane mladosti, kaže, pretvorila se u velik hobi, a osim dresure pasa, još u srednjoškolskim danima odlučio je uzgajati i zečeve i ističe da nikad nije požalio zbog toga. Već duže uzgaja isključivo orejaške šarce koji su i najzahtjevniji za uzgajivače.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U svakom leglu orejaških šaraca mogu se dobiti najviše dva vrhunska mladunca za izložbe. Ako s njima želite ostvarivati dobre rezultate na izložbama, onda je uzgoj itekako zahtjevan – priča nam Zlatko Pianec.

Sa svojim šarcima redovito ide na izložbe, a koliko je na njima uspješan, potvrđuje podatak da mu je teško zbrojiti koliko je puta bio državni prvak i dobio šampionsku titulu. Po rezultatima je i jedan od najuspješnijih uzgajivača u Hrvatskoj jer je čak sedam puta osvojio prestižnu titulu majstora uzgoja koja je ujedno i najveća nagrada koju može dobiti uzgajivač.

– Imam veliko iskustvo u uzgoju i zahvaljujući tome ostvarujem i odlične rezultate na izložbama. Brinem i o zečarniku, što je također važno kod uzgoja. U poslovima mi pomažu i ukućani, a dnevno najmanje tri sata posvećujemo zečevima – kaže Zlatko Pianec.

Zbog vrhunskih rezultata na raznim izložbama, Zlatkovi savjeti vezani uz uzgoj šaraca traženi su ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim državama. Na uzgoj, naglašava on, nikad nije gledao kao na posao koji će mu donijeti zaradu i to je isključivo njegov hobi. 

– Rezultati koje ostvarujem sa svojim zečevima meni su jedina i najbolja nagrada za trud koji ulažem oko uzgoja. Istinski sam predan svom hobiju i najviše se radujem kad dobijem vrhunsko mladunče za koje procijenim da će biti među najboljima na izložbama. To je za strastvene uzgajivače poput mene jedini cilj – zaključio je Zlatko Pianec.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI