Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u samom su vrhu

Znanstvenici Sveučilišta Sjever među najcitiranijima u svijetu

Sveučilište Stanford iz Sjedinjenih Američkih Država svake godine tradicionalno objavljuje listu dva posto najcitiranijih svjetskih znanstvenika. Istraživački tim, predvođen profesorom Johnom P. A. Ioannidisom je na osnovu najveće svjetske baze znanstvenih publikacija Scopus, objavio listu koja obuhvaća više od 210 tisuća znanstvenika u 22 znanstvena polja i 174 znanstvene grane.

Među najcitiranijim znanstvenicima u 2022. godini ponovno su se našla i dva profesora sa Sveučilišta Sjever. Prof. dr. sc. Predrag Putnik s Odjela za prehrambenu tehnologiju je na 20. mjestu, a izv. prof. dr. sc. Tomislav Meštrović s Odjela za sestrinstvo na 29. mjestu od 108 hrvatskih znanstvenika koji su uvršteni na listu najcitiranijih znanstvenika u svijetu u protekloj godini. U sklopu studije su objavljene dvije liste – najcitiranijih znanstvenika za 2022. godinu te lista najcitiranijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru.

Ovakva priznanja rezultat su isključivo timskog rada, ističe prof. dr. sc. Predrag Putnik te naglašava važnost svog međunarodnog istraživačkog tima koji čine znanstvenici iz cijelog svijeta.

– Snažan tim te kvalitetan timski rad od osobite su važnosti za razvoj vrhunske znanosti kao što je i četvrto uvrštavanje zaredom na prestižnu listu top 2% najcitiranijih znanstvenika koju zajednički kreiraju Sveučilište u Stanfordu i izdavač Elsevier. Dobra intelektualna sinergija, razvijena kreativnost, znanstveni entuzijazam te volja i povjerenje kolega, temelj su za postizanje ovakvih vrhunskih rezultata. Zato je snaga pravog tima neprocjenjiva u znanstvenoj profesiji, naglašava Putnik.

Obojica znanstvenika ističu važnost matičnog Sveučilišta Sjever te veliku podršku koju im u njihovom znanstvenom i istraživačkom radu daje Uprava Sveučilišta i kolege suradnici.

– Biti dio navedene liste istinska je čast i rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada, a ključna je karika svakako suradnja s brojnim kolegama u vlastitoj instituciji te diljem Republike Hrvatske i svijeta. Želio bih naglasiti neizmjerno važnu ulogu i podršku Sveučilišta Sjever u omogućavanju međunarodne povezanosti, uspostavi suradnje s istaknutim znanstvenicima i pristupu resursima koji su znatno olakšali dostizanje ovog priznanja, istaknuo je Tomislav Meštrović te dodao kako bi volio da ovakva priznanja budu poticaj studentima i mladim istraživačima da nikada ne prestanu slijediti svoje strasti i uvijek nastoje postići visoke ciljeve u svojim istraživanjima.

FOTO Sveučilište Sjever

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati