Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Stričak: Ne trebamo se bojati hoće li naša baština opstati

Članice Udruga žena Kelemen, Udruga žena „Maruša“ iz Maruševca, Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“ predstavile su se ove subote u sklopu manifestacije Advent u atriju Županijske palače.

– Drago mi je što je i ove subote Atrij Županijske palače mjesto okusa i mirisa koji su nas vratili u djetinjstvo, a sve to zahvaljujući udrugama žena koje djeluju na području Varaždinske županije. Kao što je poznato, na području naše županije imamo čak 17 zaštićenih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kako na regionalnoj, tako i nacionalnoj, ali i europskoj razini. Od tog broja čak je 7 kolača te varaždinski klipić kao jedinstveno pecivo zaštićeno na razini Europske unije. Sve nam to govori da smo, zahvaljujući prvenstveno ovim vrijednim ženama, uspjeli sačuvati našu tradiciju, običaje, naše proizvode i kolače od zaborava i prenijeti ga na mlađe naraštaje. Sudeći prema interesu naših građana, ali i turistima koji su posjetili našu manifestaciju – smatram da se ne trebamo bojati za očuvanje naše tradicije i običaja – rekao je župan Anđelko Stričak.

Događanje posvećeno tradicionalnim slasticama koje krase blagdanski stol i ovog puta održano je u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom i udrugama. Podsjetimo, kroz četiri subote u manifestaciji „Advent u atriju Županijske palače“ sudjelovali su predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije koji su okitili božićno drvce u Atriju, Mali slavuji“ iz  Društva „Naša djeca“. U organizaciji radija Megaton otvorena je izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. A božićnim kolačima  predstavile su se članice Udruga žena općine Vidovec, Udruga žena „Trnovečko srce“ Trnovec, Udruga „Lepoglavski pušlek“, Udruga žena „Cvijet“ Šemovec, Udruga žena Kelemen, Udruga žena „Maruša“ iz Maruševca te Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravka i koprivnički mališani udružili snage

FOTO/VIDEO Učenici naučili o prednostima limenki kao ambalaže te iz njih napravili mala umjetnička djela

MLADA SKUPINA DJELUJE TEK DVIJE GODINE

Kadeti Animadora iz Bjelovara se vratili s najsjajnijim odličjem u kategoriji fitness plesa

Ruho naše najljepše II

FOTO Mnogobrojni posjetitelji uživali u reviji prekrasnih narodnih nošnji

Čak 70 uzoraka nagrađeno zlatom, tri visokim zlatom

FOTO Chardonnay Bože Divjačka apsolutni je šampion 41. izložbe vina u Đurđevcu

Đurđevački proljetni sajam

FOTO/VIDEO Brojni nastupi mališana, na trgu se pecaju šarani i peku na rašljama

PEVEX IMA VELIKE POPUSTE

Keramika, sanitarije, stolarija i podne obloge sniženi od 15% do 25%


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati