Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Stričak: Ne trebamo se bojati hoće li naša baština opstati

Članice Udruga žena Kelemen, Udruga žena „Maruša“ iz Maruševca, Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“ predstavile su se ove subote u sklopu manifestacije Advent u atriju Županijske palače.

– Drago mi je što je i ove subote Atrij Županijske palače mjesto okusa i mirisa koji su nas vratili u djetinjstvo, a sve to zahvaljujući udrugama žena koje djeluju na području Varaždinske županije. Kao što je poznato, na području naše županije imamo čak 17 zaštićenih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kako na regionalnoj, tako i nacionalnoj, ali i europskoj razini. Od tog broja čak je 7 kolača te varaždinski klipić kao jedinstveno pecivo zaštićeno na razini Europske unije. Sve nam to govori da smo, zahvaljujući prvenstveno ovim vrijednim ženama, uspjeli sačuvati našu tradiciju, običaje, naše proizvode i kolače od zaborava i prenijeti ga na mlađe naraštaje. Sudeći prema interesu naših građana, ali i turistima koji su posjetili našu manifestaciju – smatram da se ne trebamo bojati za očuvanje naše tradicije i običaja – rekao je župan Anđelko Stričak.

Događanje posvećeno tradicionalnim slasticama koje krase blagdanski stol i ovog puta održano je u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom i udrugama. Podsjetimo, kroz četiri subote u manifestaciji „Advent u atriju Županijske palače“ sudjelovali su predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije koji su okitili božićno drvce u Atriju, Mali slavuji“ iz  Društva „Naša djeca“. U organizaciji radija Megaton otvorena je izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. A božićnim kolačima  predstavile su se članice Udruga žena općine Vidovec, Udruga žena „Trnovečko srce“ Trnovec, Udruga „Lepoglavski pušlek“, Udruga žena „Cvijet“ Šemovec, Udruga žena Kelemen, Udruga žena „Maruša“ iz Maruševca te Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

uspješna sezona

Lidl će svim zaposlenicima idući tjedan isplatiti nagradu

TRADICIJA SE NASTAVLJA

Sprema se veliki susret umirovljenika i obljetničara Podravke

Članovi udruge Matica umirovljenika iz Kloštra Podravskog iznimno su aktivni

FOTO Umirovljenici pripremali langoše pa ih potom dostavili nemoćnim i nepokretnim kolegama

Ljudima stižu lažne obavijesti

FOTO Hrvatska pošta objavila važno upozorenje! Pojavila se nova prijevara

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

VRT

Posadite ovo povrće u listopadu i na proljeće ćete ga imati u izobilju

Upišite pojam koji želite pretraživati