Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Radovi na unutrašnjem uređenju OŠ Ludbreg u punom jeku

Župan Stričak: U  dvije godine u  OŠ Ludbreg uloženo tri puta više nego u osam prethodnih godina!

Da radovi na unutrašnjem uređenju Osnovne škole Ludbreg napreduju prema planu uvjerili su se danas župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić koji su u pratnji svojih suradnika obišli Osnovnu školu.

Župan Anđelko Stričak tom prilikom je naglasio kako je u posljednje dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg uloženo čak tri puta više financijskih sredstava nego prethodnih osam godina.

S uređenjem Osnovne škole Ludbreg krenuli smo tijekom prošle godine, a samo uređenje odvijati će se kroz tri faze, odnosno trajati će tri godine. Prošle godine zamijenjene su elektroinstalacije, ove godine uređujemo unutrašnjost škole – unutarnju stolariju, prozore u dvorani, učionice, kabinete, hodnike, a iduće godine nastavljamo s obnovom školske sportske dvorane. Vrijednost investicija u prošloj godini iznosila je preko 200.000 eura, a u ovoj godini preko 300.000 eura. Kada zbrojimo sve investicije u posljednje dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg je uloženo oko 600.000 eura, odnosno tri puta više nego prethodnih osam godina. Sva ova ulaganju imaju za cilj  da naši učenici, nastavnici, odnosno svi uposlenici škole imaju primjerene uvjete za rad te da se dobro i komotno osjećaju u našim ustanovama – istaknuo je Stričak.

Zadovoljstvo viđenim iskazao je i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Naša osnovna škola se intenzivno obnavlja i priprema za novu školsku godinu. To je nastavak uređenja koje Varaždinska županija odrađuje drugu godinu za redom, a zaista možemo biti zadovoljni onime što smo do sada vidjeli. Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju – rekao je Bilić.

Ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat  naglasio je da radovi napreduju prema planu te je izrazio zadovoljstvo što će škola uskoro zasjati u novom ruhu.

U Osnovnoj školi Ludbreg traju radovi na uređenju unutrašnjosti gdje uređujemo zidove, podove, unutarnju stolariju te sanitarne čvorove. Radovi idu svojim tijekom i siguran sam da će završiti do početka nove školske godine – rekao je ravnatelj Horvat te se zahvalio osnivaču Varaždinskoj županiji, ali i Gradu Ludbregu na ulaganjima.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek koji je također nazočio obilasku je istaknuo kako su ova ulaganja u svrhu podizanja pedagoškog standarda u Osnovnu školu Ludbreg te je naglasio da za dostizanje potpunog pedagoškog standarda u području infrastrukture, 2024. godine će se obnoviti sportska dvorana u sklopu škole, a 2025. godine vanjska fasada škole.

Uz župana Stričaka, gradonačelnika Bilića i pročelnika Huđeka školu su obišli i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić, županijski vijećnici Brankica Kovaček i Krešimir Horvat, gradski vijećnik Grada Ludbrega Goran Križanić, članovi školskog  odbora te predstavnici izvođača radova, tvrtke Oprema – pit d.o.o.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati