Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOBRA VIJEST U OVO DOBA KADA MAJSTORA NEMA NITI ZA LIJEK

Županija bogatija za 51 novog majstora

Koprivničko-križevačka županija dobila je čak 51 novog majstora. Danas u ponedjeljak u  Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije upriličena svečana dodjela majstorskih diploma kandidatima koji su majstorske ispite položili krajem 2022., tijekom 2023. i početkom 2024. godine.

Kako smo već spomenuli majstorski ispit uspješno je položio 51 kandidat i to za  zanimanja autolimar, elektroinstalater, elektromehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, natkonobar, pediker, frizer, kozmetičar, automehaničar, kuhar, strojobravar, autoelektričar, mesar, pekar, soboslikar-ličilac, vodoinstalater, stolar, autoserviser i limar.

– Trenutno je na području naše županije registrirano 2150 obrta, a nakon današnjeg dana uvjerena sam da će ta obitelj još rasti. U ovog godini promoviramo 51 majstora i majstoricu, a ukupan broj majstora od kada Komora radi je 690, što je uistinu lijep broj. Naša želja je da nikad ne stanete, cjeloživotno učenje je jako važno. Pratite trendove, rastite te promovirajte svoje obrte za buduće naraštaje-   poručila je Irena Kovačić predsjednica Županijske Obrtničke komore

Čestitku je uputio i župan Darko Koren koji je naglasio kako Županija odlično surađuje s Obrtničkom komorom KKŽ  i značajno pomaže obrtništvo i poduzetništvo kroz brojne programe te dodao da je u obrtništvu osim gospodarskog elementa osobito važna komponenta obitelji, jer obrtništvo je zapravo često obiteljski posao, a to je i veća odgovornost.

foto KCKŽŽ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati