Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija i Podravka zdravo hrane školarce: U projekt uključeno 18 škola

Kako bi se potaknulo školarce da jedu kvalitetne i nutritivno vrijedne obroke te usvoje zdrave prehrambene navike, Koprivničko-križevačka županija već četvrtu godinu zaredom provodi projekt „Pametan obrok za pametnu djecu“, u partnerstvu s tvrtkom Podravka.

-Cilj projekta koji se provodi u 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač je unaprjeđenje kvalitete prehrane učenika kroz razvijanje zdravih prehrambenih navika i poboljšanje organizacije školskih kuhinja. Naglasak je na kontinuiranoj edukaciji djece, roditelja i zaposlenika škole, odnosno na upoznavanju svih zainteresiranih skupina o važnosti kvalitetne i zdrave prehrane, kako bi projekt polučio rezultate. Takozvani „pametni obroci“, koje osmišljava tim Podravkinih nutricionista, osmišljeni su u skladu s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama u kojima su zastupljene i grupe namirnica koje su djeci potrebne za normalan psihofizički razvoj, a za koje se utvrdilo da do sada nisu bile zastupljene u zadovoljavajućoj mjeri – poručili su iz Županije.

Županija pokriva trošak najma knjigovodstvenog programa, koji je uveden s ciljem pojednostavljenja procesa naručivanja namirnica, a također su za svaku školu osigurana i sredstva za opremanje školskih kuhinja. Županija također, kroz nekoliko programa pomaže, primjerice ulaganjem u rekonstrukciju kuhinje u Osnovnoj školi Molve (200 tisuća kuna), kao i rekonstrukciju kuhinje u Osnovnoj školi Gola (600 tisuća kuna), a koje su realizirane u suradnji s općinama.

U sklopu edukativnih aktivnosti projekta, u Osnovnoj školi Legrad jučer je održan sastanak ravnatelja i ravnateljica te zaposlenika školskih kuhinja svih osnovnih škola na području županije na temu prehrane učenika te direktorica službe Nutricionizam i senzorika u Podravki Davorka Gajari.

FOTO Kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI