Županija na raspolaganje poduzetnicima osigurala 12 milijuna kuna

Župan Darko Koren najavio je velike planove u sektoru gospodarstva te potvrdio kako je Koprivničko-križevačka županija poduzetnicima osigurala značajna sredstva.

-Preko naših javnih poziva ove je godine na raspolaganju gotovo 12 milijuna kuna za korisnike iz područja gospodarskih djelatnosti, jedinice lokalne samouprave i udruge, što će znatno doprinijeti razvoju njihovih projekata i programa – kazao je župan.

Doznajemo kako je, od ukupno 22 objavljena javna poziva, završilo njih šest (dok su ostali u tijeku) i to za: potpore male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednom gospodarstvu, potpore male vrijednosti za okrupnjavanje i arondaciju, financiranje programa i projekta udruga za djelatnost gospodarstvo, poljoprivreda i ruralni razvoj, potpore male vrijednosti po direktivi 1407, Javni natječaj za sufinanciranje obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju te sufinanciranje turističkih manifestacija županijskog značaja.

-Dosad je po javnim pozivima ukupno realizirano 3,6 milijuna kuna za 198 korisnika, a u tijeku su i javni pozivi za jedinice lokalne samouprave koji se odnose na kapitalnu pomoć za izgradnju vodnokomunalnih građevina i kapitalnu pomoć za ravnomjerni razvoj – potvrdio je župan.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI